Kinsey

69%
Kinsey
Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu. Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ? Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více? Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd.



Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Velice povedený film o muži, který v době, kdy byl sex tabu o něm otevřeně hovořil a sám se nebál experimentovat. Nejzajímavější na filmu byly hovory o sexu s obyčejnými lidmi ("A jaké polohy užíváte nejčastěji?" "Ono jich je víc?").
kunafix
kunafix
20 062 bodů
6
Koukněte se na něho, na nudnýho hmyzologa, jak se z něho stane zajímavej a užitečnej vědec! Fakt poutavej příběh a má můj obdiv za to, jak se vzepřel sociálním předsudkům a držel se toho, co ho baví. A nejen ho ;-) Nevím, jestli bych to chtěl vidět ještě jednou, ale jsem fakt rád, že jsem to viděl, protože když je ten člověk fakt zajímavej, tak to je sen a já jsem fakt rád, že jsem poznal, co to je ten Kinsey zač (ale je pravda, že to pak trochu přehání, protože jak všichni víme, sex dokáže být i svinstvo, hlavně pokud jde o nevěru a ty věci s více partnerama - to už pak zavání problémama a ubližováním). Jinak Laura Liney byla nenamalovaná sice škaredší, ale sympatičtější.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
6
Ničím nevybočující životopis, snad teda jen tím tématem. Obsazení dobrý, film jako takový i díky tématu nenudí, ale celkově na mě to sbírání anamnéz působilo až příliš konzervativně.

Dodatečné informace

Původní název:
Kinsey (více)
  • Německo Kinsey
  • Německo Bavme sa o sexe
  • Německo Dr. Kinsey
  • Německo Kinsey - As milisoume gia to sex
  • Německo Kinsey - Die Wahrheit über Sex
  • Německo Kinsey: El científico del sexo
  • Německo Kinsey - Vamos Falar de Sexo
  • Německo Relatório Kinsey
Premiéra v ČR:
16. 6. 2005
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
11 mil. USD
Tržby:
17,05 mil. USD (celosvětově)

Podobné