Tvůrci a herci filmu Křídla

76%

Obsazení, herci a tvůrci

Všichni tvůrci

Hraje


Režie


Scénář


Kamera


Hudba


Střih


Produkce


Producent


Koproducent

Vše o tvůrcích Křídla

Snímek Křídla byl představen v roce 1927 a spadá do žánru/ů: Drama, Válečný, Oscarový, Romantický, Akční.

Křídla - Herci a postavy

V hlavních rolích Křídla se představí: Clara Bow jako Mary Preston, Charles 'Buddy' Rogers jako Jack Powell, Richard Arlen jako David Armstrong, Jobyna Ralston jako Sylvia Lewis a El Brendel jako Herman Schwimpf.

V dalších rolích uvidíte například: Richard Tucker jako velitel / Air Commander, Gary Cooper jako kadet White, Gunboat Smith jako seržant, Roscoe Karns jako poručík Cameron, Julia Swayne Gordon jako Davidova matka, Henry B. Walthall jako Davidův otec a Arlette Marchal jako Celeste.

Křídla režije a scénář

Režie Křídla se zhostil tým, který vedli: William A. Wellman, známý svým dílem Jízda do Ox-Bow a Harry d'Abbadie d'Arrast, známý svým dílem Topaze. Scénář připravili: John Monk Saunders, který se podílel také na titulu Dawn Patrol, The, Hope Loring, která se podílela také na titulu Má nejlepší dívenka, Louis D. Lighton, který se podílel také na titulu It, Julian Johnson, který se podílel také na titulu Docks of New York, The a Byron Morgan, který se podílel také na titulu Cameraman, The.

Produkce, střih a hudba filmu Křídla

Produkci Křídla zajistil Lucien Hubbard, který dohlížel na všechny aspekty natáčení. Kamery na place řídil Harry Perry. Ve střižně se o editaci materiálu postarali E. Lloyd Sheldon a Lucien Hubbard. Hudbu, která prohlubuje atmosféru snímku, vytvořil J.S. Zamecnik.