Recenze filmu Exterminátor

62%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 523 bodů
7
Ve své době velmi populární kyborgové proti gangům složené s žáků jedné střední školy, kteří ze školní budovy a přilehlého okolí udělali doslova bojiště. Byla to výzva, která sice již neměla šanci v tak ohromném počtu podobných snímků přinést něco nového, ale zdařilo se. Nasazení kyborgů do školy coby učitele za asistence vývojářů velmi připomíná snímek ´Univerzální voják´. Ten však vznikl o dva roky později, takže je zřejmá neustálá recyklace námětu i na pole velkorozpočtových filmů. První polovina snímku je ve vývoji děje, takže se jedná spíše o dramatizaci, ale ta druhá už je, co se týče akce, velmi plodná a o to tu jde především. Dejme stranou jistou naivitu a koncepčnost děje. Na tohle se dá i po letech dívat a čert vem, že tu jsou viditelné odkazy na slavného ´Terminátora´. Dějová linka kyborgů je vlastně z tohoto snímku kompletně převzata, ale jelikož se nejedná o takto postavený jediný film, nijak to ani nevadí. Hlavně že se to tu řeže hlava nehlava, čímž má akční fanoušek doslova orgie. Dnes už pozapomenutý akční videosnímek a je to vcelku škoda. Akční zábava která se neztratí.
Danny F.
Danny F.
11 176 bodů
8
Velice ''výchovný'' akční film. Takovéto výchovné metody bych v některých případech uvítal i v dnešní době. Jedná se o velice solidní ''terminátoří'' filmek. Super podívaná.
Janíček
Janíček
6 444 bodů
6
Keď som to videl ako malý chlapec, bolo to veľmi pôsobivé aj keď som vedel, že je to Béčko jak Brno. Po rokoch som sa k filmu vrátil znova.Už to samozrejme také pôsobivé nebolo, ale stále to bolo pozerateľné a efekty boli niekedy veľmi zábavné :)