Prokletý klub

73%
Prokletý klub
Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých.



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Komediálně laděné sportovní drama, tentokrát z anglických fotbalových trávníků. Inteligentní scénář pobaví stejně dobře jako dvojka Sheen a Spall. Srandy mohlo být více ale i tak film slušně pobaví.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
8
Sportovní filmy vysloveně nehltám, ale když je to natočeno takto, je to skvělá podívaná. Rozhodně se zde nedočkáme spousty sportovních utkáních, zpomalených záběrů, heroických oslav a gólů v poslední vteřině. Je to syrové, uvěřitelné ( také je to podle pravdivého příběhu ) a skvěle poskládané. Film mě bavil od první do poslední minuty. Ještě jsem od Michaela Sheena neviděl tak perfektní výkon.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Strašně fain pohled do zákulisí anglického fotbalu na přelomu 60. a 70. let, ale především zajímavý příběh o neuvěřitelném trenérovi Brianu Cloughovi, jeho přátelství k Pete Taylorovi a "nenávisti" k Donu Reviemu. Film jako takový moc fotbalu nenabídne (ale když už tak to stojí za to) - spíš nám ukazuje ty věci v zákulisí (kouření a pití kafíčka před zápasem, atd.), ale to vůbec není na škodu. Pro fandy různých fotbalových manažerů povinnost. 7.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
The Damned United (více)
  • Velká Británie Prokletý klub
  • Velká Británie The Damned United
  • Velká Británie Il maledetto United
  • Velká Británie The Damned United - Der ewige Gegner
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
10 mil. USD
Čeština:
Prokletý klub je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch