Phantasm

66%
Phantasm
Plakát traileru
Bratrům Mikeovi a Jodymu zemřeli před časem rodiče a Mike se právem obává, že jej teď starší Jody opustí a on zůstane úplně sám. Na pohřbu Jodyho kamaráda se v místním pohřebním ústavu Morning Side stane Mike svědkem něčeho, co neměl nikdo vidět a když mu Jody nevěří, vydává se v noci pro důkaz. Skutečnost se ukáže být mnohem horší než by si oba bratři dokázali představit. Začíná jejich osamocený boj s rafinovaným zlem skrytým pod poklidnou maloměstskou fasádou. První z kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
8
Pro někoho se může snímek jevit dosti těžkopádně, ale faktem je, že se skutečně jedná o film se strašidelnou atmosférou. Žádné monstrózní speciální efekty, žádné potoky krve, jen temná atmosféra, ve které si nikdo není ničím jist. Jedno je v celé této podivné etudě jasné. Jakmile se zpoza rohu objeví podivný vysoký chlápek, je třeba se mít na pozoru. Je klidný, s uhrančivou tváří, duševně chladný, ve svých skutcích vypočítavý. Ze hřbitovů si odváží mrtvá těla s určitým cílem a to takovým, který se nikomu líbit rozhodně nebude. A jakmile se ve vzduchu objeví chromované koule po vyvrtání lebky vysávající mozek, je již na záchranu všeho živého pozdě. Jedná se o nízkorozpočtovou hororovou klasiku, na kterou si vzpomněl i J.J. Abrams, který snímek nechal remasterovat a vytvořit šestikanálový zvuk. Alternativní realita, snové okamžiky, drobní útočníci. Svým způsobem ve své době průlomový film, i když to samozřejmě při dnešním pohledu již vyznívá divně. Každopádně se jedná o další snímek z mála ukazující, že když se ví jak na to, i z mála lze udělat hodně.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
0
Připadalo mi to jako špatně zpracovanej příběh od S. Kinga (ale nevím, kdo to napsal). A když myslím špatně, tak brutálně špatně. Bylo tam pokažený snad všechno, co šlo. Struktura a logika příběhu, kamera, HERCI NAPROSTO STRAŠNÍ, hlavně ten mladší bratr, kterej si hraje na drsňáka. Efekty, taky totální shit. Lekačky předvídatelné a nesmyslné. Hudba jak z počítačové hry z 80. let. Účesy a oblečení taky, ale to proto, že to je tak starý... Hej a fakt úplně nelogický věci. Osoby a záporáci se objevují, kdy se jim zachce a všichni umírají tak trapně, že to pro ně musí být potupa. Jediný, co bylo fajn, byl ten silnej vysokej pohřebák, ale ani to na nějaké hodnocení nestačí. Přišlo mi to třikrát delší, než to ve skutečnosti bylo.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Tri hviezdičky za nostalgiu a atmosféru.

Dodatečné informace

Původní název:
Phantasm (více)
  • USA Phantasm
  • USA Das Böse
  • USA Fantasmi
  • USA Manyak
  • USA Phantasma
  • USA Phantasm - yön kauhut
  • USA The Never Dead
Země původu:
USA
Rozpočet:
0,3 mil. USD
Tržby:
11,99 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Phantasm


Podobné