Setkání v červenci

70%
Setkání v červenci
Jakub na střední škole těžce bojuje s angličtinou. Má ovšem movité rodiče, a ti pro synka nelitují peněz. Zaplatí mu prázdninový pobyt v jazykovém táboře, kde se má připravit na reparát. Když mladík dorazí na místo, zažije otřes: jeho lektorkou je nenáviděná profesorka Klára Fišerová, právě ta, která ho nechala propadnout! Navíc má s sebou pětiletého synka Davida, a ten je pěkné kvítko. Jakub je znechucen vývojem událostí a rozhoduje se pro rafinovaný protitah. Celá věc se mu ale vymkne z ruky i ze srdce... (CS Film)



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
8
Velice příjemná romantika o zakázané lásce studenta a jeho učitelky. Letní atmosféra a herecké obsazení zaručila tomuto snímku nesmrtelnost a i když jsem ho viděl poprvé až nyní, stále má co nabídnout.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
6
Zvláštní film, který je bůh ví proč tak často vysílán v televizi. Zajímavý je vztah žáku s učitelkou a filmu pomohl Tomáš Holý ve vrcholné formě. Jinak je to takový ponurý film z doučovacího tábora, který nepřináší krom výše zmíněného nic extra. Celkově dobré - 60%.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
8
Pěkně natočený film podle scénáře Oty Hofmana o neplánovaném a pro většinovou společnost neschvalovaném zamilování učitelky k žákovi není v evropském filmu ojedinělé téma, ale v českém provedení má větší komický potenciál, než třeba jeho severští verze. Daniela Kolářová s Oldřichem Kaiserem k sobě ladí a jako v každé správné romantické komedii působí vedlejší hláškující figura, kterou bravurně zahrál Tomáš Holý.


Dodatečné informace

Původní název:
Begegnung im Juli (více)
  • Československo Setkání v červenci
  • Československo Begegnung im Juli
  • Československo Meeting in July
  • Československo Stretnutie v júli
Premiéra v ČR:
14. 7. 1978
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Setkání v červenci je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch