Yellowstone

87%
Yellowstone
Rodina Duttonových žije na ranči Yellowstone již po generace. Současný majitel John Dutton vlastní rozsáhlé pozemky, na kterých úspěšně chová dobytek. Jeho nejstarší syn Lee je jeho předákem, druhý syn Jamie právníkem, dcera Beth se zabývá finančními spekulacemi a nejmladší syn Kayce krotí koně a vychovává syna Tata s indiánskou manželkou Monikou.  Rodina čelí velkému tlaku ze strany developerů a bojuje o své pozemky na hraně i za hranou zákona.




Recenze: Yellowstone

Kinobox.cz
75%

Jednotlivé série (v USA aktuálně vrcholí čtvrtá řada) mají vždy po deseti epizodách, přičemž by se jejich děj dal bez větších obtíží vměstnat do šesti či sedmi. Na jednu stranu je třeba ocenit, že si tvůrci dávají záležet na vývoji postav a nemají zapotřebí každý díl zakončovat laciným cliff-hangerem. Kdyby ale ubylo scén s vedlejšími postavami, které pro příběh nemají skoro žádný význam (kovbojové na Duttonově ranči), mohl by být Yellowstone špičkovou televizní záležitostí. Takto je aktuálně „pouze“ velmi silným nadprůměrem, který však má šanci nadále růst a v posledních sezónách to na pomyslný seriálový vrchol dotáhnout.


Chrustyn
Chrustyn
43 493 bodů
8
Drsnější Dallas? Možná trochu jo, ale musím uznat, že mě tahle rodina a jejich boj za svůj ranč, moc baví a fandím jim každou minutu. Do toho nádherné prostředí, hudba a famózní herecké výkony. Spousta dílů nikam nesměřuje a neposouvají děj, ale baví mě sledovat tuhle partu, která se s ničím nepáře. Konec třetí série mě ale dost naštval a zavzpomínal jsem si na doby, když jsem byl skoro před 20 lety v kině na prvním díle Pána prstenů.
avenis
avenis
10 688 bodů
10
Pustila jsem si první díl první řady a neodtrhla se více... Týden jsem žila s rodinou Duttonových a přestože western není zrovna můj oblíbený žánr, tak tato kombinace dobytkářského světa říznutá mafiánskými praktikami se mi moc líbila. Otec John, typický zdrženlivý rančer (Kevin Costner) moc sympatií nevzbuzuje, stejně tak jeho synové. Dcera Beth, (Kelly Raily) nesoucí si od ranného mládí dvě bolestivé zkušenosti, mazaná, tvrdá a odhodlaná ke všemu je rozhodně nejsympatičtější postavou. Její šaty jsou velmi inspirativní. Mezi zaměstnanci ranče nejvíc emoci vzbudí naivní Jimmy a pobaví prostořeká Teeter, které nikdo nerozumí. Ostatní honáci, indiáni, podnikatelé a další postavy více či méně vyplňují mozaiku složitého příběhu. Skoro v každém díle někdo umře a o překvapení není nouze. Kocháme se krásnými scenériemi, nahlížíme do běžného života kovbojů, sledujeme rodinné problémy a etnické problémy a finanční problémy. A všechno se točí kolem půdy.
Velmi povedených (zatím) 5 řad.
"Ale ten traktor už JE mrtvej."
Richard K
Richard K
8 439 bodů
8
Kevin Costner už zase "tančí s vlky" a to mu sedí. Sheridan pak drží otěže pevně v rukou, včetně celého hereckého obsazení. S menšími výhradami skvělý seriál, na který je radost se dívat.


Dodatečné informace

Původní název:
Yellowstone (více)
  • USA Yellowstone
Premiéra v ČR:
13. 2. 2023
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Čeština:
Yellowstone je dostupný s českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch