Expanze

82%
Expanze

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka.(jaaara)





Recenze: Expanze

Kinobox.cz
80%

Celkově ale tvůrci nadále drží svůj vysoký standard. Vizuálně je Expanze stále na velmi dobré úrovni (exteriérů i interiérů je opět dost a jsou přijatelně autentické, triky rovněž), příběh je zase trochu jiný, ale i nadále velmi poutavý a stále má kam pokračovat (konec poslední epizody opět budí zatraceně velké očekávání). Navíc má tu výhodu, že v rámci žánru je v současnosti její konkurence prakticky nulová.


Richard K
Richard K
8 416 bodů
8
SyFy je čím dál lepší...platí pro I.a II.sérii ....v seriálu poměrně dobře vyznívá jak scifi linka (protomolekula), tak kriminální nebo politická zápletka. Největší devízou jsou však syrověji podané scény, kdy není problém někomu ustřelit palici nebo vyhodit lidi do vesmíru aniž by narušovaly postupně se rozvíjející děj,jenž nám odhaluje ne zcela přívětivou budoucnost. Dobře jsou vykreslené i motivy hlavních postav, které "letí"z jedné nepříjemnosti do druhé a přitom mají i čas nastolit pár filozofických otázek typu To Be Or Not To Be.
celticek
celticek
5 916 bodů
6
Hotovo, končím u 4.epizody, vůbec mě to nechytlo. Neskutečná nuda.
RedRose
5 159 bodů
8
Jeden z velmi mála příkladů, kdy jako scifista beru v daném žánru téměř všechno, tohle prostě nejde. Přetrpěl jsem první sérii a říkal si, že to přece není možné, aby mě sci-fi seriál (navíc slušně hodnocený) nebavil. Jednu hvězdu za sci-fi, vesmír a Thomase Janea... /// EDIT o 6 let později: Seriál jsem tehdy odložil, s tím, že se k tomu někdy vrátím a zapomněl jsem na něj. Nedávno jsem na to někde narazil a zjištění, že je to už dotočeno a uzavřeno a stále to má vysoké hodnocení, mě přimělo jít do toho znovu a teď jsem na konci šesté série. Hodnocení první série neměním, jen zmírním. Je špatná, ale budu ji brát jako úvod do lepších časů! Roztahané a neucelené, seznamování s prostředím a postavami je takové nudné až nezáživné a všechny linky se začínají sbíhat až v té druhé sérii, která nabírá kvalitu směrem vzhůru téměř raketově až tak, abychom se dopracovali k sérii nejlepší a tou je ta třetí. Bohužel, kolem třetí a čtvrté se seriál láme a poté to už zase nabere klesající tendenci a poslední dvě série jsou už jen lehký nadprůměr, kdy tvůrci zcela ignorují možnosti otevřeného vesmíru a snadný přístup do nových světů a místo toho se zabývají teroristickým magorem v naší sluneční soustavě, propletené s rodinným dramatem matky a syna zmíněného teroristy. Tím to úplně a dokonale zazdili!! Knižní předlohu, které se scénář údajně dost drží, jsem nikdy nečetl, což je v tomto případě asi dobře, protože vědět to dopředu, tak mě to asi bavit nebude. Natočeno je to parádně, výprava je po té, co přistoupíte na jejich hru opravdu povedená, na efektech je vidět, že to nedělali úplní amatéři a casting je až na pár vyjímek opravdu povedený. Přesto, že je to sci-fi, tak s fyzikou a biologií se tady zachází vcelku citlivě a až na pár vyjímek (ve vesmíru všichni používají magnetické boty, ale když jdou spát, tak je nepotřebují a přesto leží, tekutiny pijí z poletujících hrnečků, jídlo vám z talíře taky neuletí, vlasy a oblečení nevlají, začnou vlát až když vás zastřelí) je to jako celek i uvěřitelné. 1. série 42% / 2. série 68% / 3. série 92% / 4. série 86% / 5. série 63% / 6. série 59% / Celkově: 74%


Dodatečné informace

Původní název:
The Expanse (více)
  • USA Expanze
  • USA The Expanse
Premiéra v ČR:
1. 12. 2016
Země původu:
USA
Knižní předloha:
Čeština:
Expanze je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch