Recenze filmu Ctihodný občan

77%

Komentáře a recenze 48

Dle počtu bodů
Teresie
Teresie
1 187 bodů
8.5
chytré !!
Whoossain
Whoossain
1 011 bodů
6
Rozporuplný snímek, který se snaží poukázat na neefektivnost současného právního řádu, ale bohužel jsem mu to tak nějak nevěřil. Zejména kvůli způsobu, jakým se hlavní hrdina mstil všem, kteří se podíleli, ať přímo či nepřímo, na osvobození jednoho ze dvou hlavních zloduchů. Mám rád hi-tech udělátka, nemám důvěru k současnému systému v mnoha ohledech, ale tady mě to bohužel tak nějak nevzalo za srdce. Je pravdou, že místy byl film poměrně syrově natočený, dočkáme se i nadprůměrně krvavých okamžiků (škoda, že nebylo vidět více z kutilské práce s maflem, tomu bastardovi jsem to ze srdce přál), ale to finále, to finále...Na snímcích, zabývajících se podobnými tématy, si cením zejména to, že po jejich shlédnutí ve mě dlouho zůstává takový prazvláštní pocit, rozebírám v duchu, jak je to v této společnosti na h**no a jak je clý systém nastaven tak, aby nahrával do rukou pouze hrstce vyvolených (Nepřítel státu, Potomci lidí, Matrix, V jako vendetta atd...), ale zde k tomu bohužel nedošlo. Ač jsem se bavil, tak ne nadprůměrně.
Váleček
360 bodů
7
Zajimavej film. Dost mě zaujal ten začátek. První půlhodinu jsem byl do filmu zažranej a od obrazovky by mě neodrthl přeplněnej močák ani svíčková s knedlíky. Postupně to ze mě ale opadávalo a ve chvíli, kdy měl film jaksi gradovat jsem zas tak unešený nebyl. Čekal bych trochu promyšlenější zakončení. S takovým parádním začátkem to tak obyčejně useknout... to mi přijde jako nedotáhlej film. Celou dobu mě příběh jaksi lákal na to očekávané pompézní vyvrcholení a ono jen tohle :( Mimo to zklamání ze závěru to bylo ale i tak dobrý. Určitě je to nadprůměr. Jestli se na to ale budu dívat víckrát jak jednou, to nevim.
kvetule9
kvetule9
209 bodů
9
Bomba film, když sem ho viděla poprvé nechápala sem, jak to vše zvládl naplánovat. Výborný a napínavý děj.
navrc.007
navrc.007
189 bodů
9
Masakr jak prase, ale dobrej děj a vynikající herecký výkon ! :-)
GNR1986
GNR1986
136 bodů
9.5
Tenhle film je opravdu promakaný do detailu .A až dokonce člověk neví kdo to vlastně dělá .Gerard Butler v roli hodného a zlého předvedl opět zajímavý výkon .Vřele doporučuji všem milovníkum napínavého thrilleru tento snímek zhlédnout.
  • obsazení
  • scénář
  • napětí
magdazz
10 bodů
9
Vyborny film se zajimavou myslenkou..jak dokonale podkopat justicni system.