Nejvyšší pocta

65%
Nejvyšší pocta
Nejvyšší pocta je válečné drama inspirované skutečným příběhem zdravotníka amerického letectva Williama H. Pitsenbargera, který v roce 1966 během vietnamské války zachránil desítky životů. Během jedné z nejkrvavějších bitev poblíž Saigonu se Pitsenbarger dobrovolně spustil z vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi, a s neobyčejnou odvahou dopravil do bezpečí více než 60 mužů. Po odmítnutí evakuace zůstal s vojáky a pokračoval v boji. O 32 let později dostává byrokrat Scott Huffman za úkol posoudit, zda Pitsenbargerovi udělit Medaili cti, což ho přivádí k odhalení utajovaných skutečností. Film Nejvyšší pocta napsal a režíroval Todd Robinson a obsadil hvězdné herce jako Sebastian Stan, Christopher Plummer, Ed Harris a Samuel L. Jackson.



Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
4
Zapomenutí hodný film. Ne vyloženě špatný, jen nepřináší nic, čím by měl kohokoliv donutit k tomu ho shlédnout. A podobná témata jsem viděl v daleko lepších a výraznějších filmech. Potěší jen vidět herecké veterány.
avenis
avenis
10 584 bodů
8
Co bylo dřív? Snaha obsadit stárnoucí hvězdy nebo nutnost najít stárnoucí herce? Scénář velmi dobře napsaný, ke konci jsem se dojala, přestože proti klišé hrdinných vietnamských veteránů jsem poměrně odolná. A to jen a protože Amíci se do Vietnamu neměli cpát... Když ponechám stranou politické důvody účasti Američanů na Vietnamském konfliktu a stovky zbytečně zmařených mladých životů, tisíce zmrzačených a traumatizovaných veteránů, je tento film dobrou sondou do této jizvy na duši Američanů. Případně skvrny na cti. (Muselo to být?) Tedy mé konečné resumé: shlédni, kdož potřebuješ svou současnost porovnat s tou příšernou vietnamskou minulostí, abys seznal, že dnes se nám prd děje. (28.3.2021)
N333meziiiz
N333meziiiz
714 bodů
7
Film se točí kolem Sebastiana Stana, který dostal za úkol odměnit Pitsenbargera za jeho hrdinské činy během Vietnamské války. Děj a střih jsou kvalitní a klasické, takže nečekejte žádné super střihy. Pokud hledáte akci, tak je jich tu snad jen pár, a to jsou spíše přestřelky. Film také ukazuje, že bojovat ve Vietnamu už dávno nemá smysl.Film je podle mě takový průměr až nadprůměr Sebastian Stan to zahrál dobře.A Samuel L Jackson tomuhle filmu pomohl.
  • obsazení
  • pomalý děj

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Full Measure (více)
  • USA Nejvyšší pocta
  • USA The Last Full Measure
  • USA Con todos los honores
  • USA Era mio figlio
  • USA L'Ultime Sacrifice
  • USA Najvyššia pocta
Premiéra v ČR:
11. 5. 2020
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
3,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Nejvyšší pocta je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch