Výchovný tábor

55%
Výchovný tábor
Výchovný tábor
Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 408 bodů
Snímek není nijak špatný, ale číši z něho ohromná šablonovitost. A to tak hodně, že se mi nechce za žádnou cenu uvěřit, že je to natočeno na základě skutečných událostí. Myšlenka přitom není zase až tak špatná. Když dospívající děti zvlčí a výchova rodičů už nic nezmůže, takový drsný převýchovný tábor by nebyl k zahození. Ale událost, že se tam dostane kluk, aby zase utekl se svým děvčetem, načež vyvolá vzpouru a destruktivní likvidaci tábora není nic originálního. Takový námět tu už byl na mnohé způsoby. A tak vlastně vznikl lehce dobrodružný snímek o vzpouře jednoho výchovného tábora plného mladých spratků a o tom, že ředitel a tvůrce v jedné osobě je vlastně ještě horší než oni. Jedno velké klyšé na jedno zkouknutí postačující.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
6.5
Trošku odfláknuté zpracování slušného tématu. Kdyby si dali tvůrci více práce se zpracováním, trošku více se zabývaly tvrdými podmínkami panujícími v táboře, bylo by to jistě skvělé. Herecké výkony mě také příliš nenadchly. Přesto mě film zaujal a dávám mu 65%.
kunafix
kunafix
20 072 bodů
4
Samej nepravděpodobnej charakter tam byl. Třeba jak ti stávající pacoši byli vůči těm novejm jak na hajzly, když kdysi v tom byli sami. Měli všichni spáchat protestní sebevraždu, aby z toho ta polepšovnická firma měla průser a měli by klid. Věčný klid. Taky se mi nezdála ta lokace na Fidži. A vůbec všechno tam bylo trochu uhozený a přehnaný. A známe ty kecy, že je to podle skutečné události. Podle skutečnosti je určitě jenom jedna titěrná myšlenka a všechno ostatní je domyšlený. Byla to pitomost. Sympaticky tam na mě působil jenom Gregory Smith.

Dodatečné informace

Původní název:
Boot Camp (více)
  • Kanada Výchovný tábor
  • Kanada Boot Camp
  • Kanada Campamento castigo
  • Kanada I kataskinosi
  • Kanada Ölüm kampi
  • Kanada Suffer Island
Země původu:
Kanada, USA
Rozpočet:
14 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné