Tvůrci a herci filmu Malé ženy

71%

Obsazení, herci a tvůrci

Všichni tvůrci

Hraje


Režie


Scénář


Námět


Kamera


Hudba


Střih


Zvuk


Výtvarník


Kostýmy


Masky


Výprava-architekt


Produkce


Producent


Koproducent


II. režie


Asistent režie


Trikové snímky


Kaskadér


Architekt


Předloha


Vedoucí výpravy


Výprava

Vše o tvůrcích Malé ženy

Snímek Malé ženy byl představen v roce 1994 a spadá do žánru/ů: Drama, Adaptace knižní, Feministický, Remake, Vánoční, Rodinný, Romantický.

Malé ženy - Herci a postavy

V hlavních rolích Malé ženy se představí: Winona Ryder jako Jo Marchová, Gabriel Byrne jako Friedrich Bhaer, Trini Alvarado jako Meg March, Samantha Mathis jako starší Amy Marchová a Kirsten Dunst jako malá Amy.

V dalších rolích uvidíte například: Claire Danes jako Beth, Christian Bale jako Laurie, Eric Stoltz jako John Brooke, John Neville jako pan Laurence, Mary Wickes jako teta, Susan Sarandon jako paní Marchová a Florence Paterson jako Hannah.

Malé ženy režije a scénář

Režie Malé ženy se zhostil tým, který vedla: Gillian Armstrong, známá svým dílem High Tide. Scénář připravili: Louisa May Alcott, která se podílela také na titulu Wakakusa monogatari yori wakakusa no yonshimai a Robin Swicord, která se podílela také na titulu Když nás vidí.

Produkce, střih a hudba filmu Malé ženy

Produkci Malé ženy zajistili Denise Di Novi, Warren Carr, Denise Di Novi a Robin Swicord, kteří dohlíželi na všechny aspekty natáčení. Kamery na place řídil Geoffrey Simpson. Ve střižně se o editaci materiálu postaral Nicholas Beauman. Zvuk měl na starosti Lee Smith. Hudbu, která prohlubuje atmosféru snímku, vytvořil Thomas Newman.

Malé ženy: Kaskadéři

V nebezpečných a akčních scénách v Malé ženy figuruje jako kaskadérka Marny Eng.

Malé ženy: Výprava

Výpravu zajišťoval Jan Roelfs, kostýmy vznikly podle návrhů Colleen Atwood. Celkový vzhled herců pak doplnil make-up, který měli na starosti Donna Bis, James D. Brown, Naomi Donne, Sherry Linder-Gygli, Jan Newman, Connie Parker a Lisa Taylor Roberts.