Krajina s nábytkem

69%
Krajina s nábytkem
Plakát traileru

Bezstarostný konzervatorista (Vladimír Javorský) si přes prázdniny přivydělává jako pošťák. Během roznášek dopisů a časopisů flirtuje s dívkami a seznámí se s rozháraným malířem (Petr Čepek). Po náhodném milostném zážitku s Evou (Yvetta Kornová), jež se stará o děti na blízkém táboře, se vrací do Prahy a pokračuje ve studiích. Jednoho dne mu ale Evina kamarádka oznámí, že jeho letní známost s ním čeká dítě. Zdeněk se musí rozhodnout, zda přijme otcovskou roli. Po porodu se navíc dozví, že dítě není jeho... Režisér Karel Smyczek sleduje v jednom ze svých nejlepších filmů klikaté cesty seberealizace a zodpovědnosti. V příběhu rámovaném hudbou Emila Viklického mají zásadní funkci obrazy a muzikantská vystoupení. V úloze koketní servírky se objevila Ebenova manželka Markéta Fišerová. Zdeňkova velkodušného profesora ztělesnil Evald Schorm. (oficiální text distributora)




Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Ze začátku se film tváří jako komedie, ale režisér diváka poměrně brzy vyvede z omylu. Pomalé vyprávění o bezstarostném flegmatikovi, který "ustřelí" a musí se rozhodnout, jestli je připravený stát se otcem. Zvláště pak, když zjistí, že dítko není jeho. Javorský je fajn, ale ta celková utahanost už méně.
Pete69
Pete69
31 728 bodů
7
Velmi dobrý snímek na osmdesátá léta. V té době se točilo hodně filmů typu: Kterak "ňouma" počal dítě před seznámení s parterkou. Tento patří mezi ty velmi dobré. Vladimíra Javorského mám rád a je zrozen pro tyto role. Občas je fajn podívat se na dobré české retro drama. 70%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 129 bodů
7.5
Filmík je to takový nenápadný, ale velice dobře obsazený. Naposledy se tu objevila herečka Markéta Fišerová. A obsadit do role Zdeňka Vladimíra Javorského, to se skutečně povedlo! V malé roli příslušníka SNB se zaskvěl Jiří Hálek. A ačkoliv nejde o prvoplánovou komedii, občas se tu objeví i nějaká dobrá hláška. Např: "Vždyť ani nejsi jeho táta." "Ne, nejsem. Protože jsem jeho máma!" Je to prostě malebný film. A Petr Čepek v menší roli mohl dostat větší příležitost. Byl to Pan herec!!! Bezesporu!!!

Dodatečné informace

Původní název:
Krajina s nábytkem (více)
  • Československo Krajina s nábytkem
  • Československo Landscape with Furniture
  • Československo Landschaft mit Möbeln
  • Československo Tájkép bútorokkal
Premiéra v ČR:
1. 3. 1987
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Knižní předloha:
Čeština:
Krajina s nábytkem je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch