Smutní celý Melmac. Za nejasných okolností zemřel herec ze sitcomu Alf

Smutní celý Melmac. Za nejasných okolností zemřel herec ze sitcomu Alf
Alf | NBC
Benjamin Gregory Hertzberg se narodil 26. května 1978 v kalifornském Encinu do herecké rodiny, vystudoval film na Academy of Art College a jeho babička mu dělala v začátcích kariéry agentku. Objevil se ve známých seriálech jako Pásmo soumraku, A-Team či Neuvěřitelné příběhy. Svůj hlas propůjčil postavám v animované sérii Fantastic Max a sám sebe si zahrál v dětském pořadu I'm Telling a seriálu The More You Know.
Benji Gregory
Benji Gregory

Herec

7.0
Slavnou tváří se nicméně stal díky Alfovi, v letech 1986 až 1990 účinkoval ve všech 102 epizodách, na něž posléze z hraných projektů navázal jen chladně přijatý televizní film Alf versus U.S. Army z roku 1996. „Práce to pro mě byla jen tehdy, když se zapnula světla a začalo být strašné vedro,“ ohlédl se za natáčením v rozhovoru pro People z roku 2000. V pouhých osmi letech si užíval produkci po boku plyšového mimozemšťana ze smyšlené planety Melmac, jenž čtyřčlennou rodinu Tannerových zahltí vytříbeným humorem i nezkrotným apetitem. Natáčení s dnes ikonickou loutkou bylo pro tvůrce náročné a vyčerpávající, Gregory však dle svých slov většinou „prolézal pod scénou,“ odkud loutkáři s Alfem manipulovali, a „dováděl s technikou.“
Alf (1986)
Alf (1986)
Alf (1986)
Alf (1986)
Alf (1986)
Stejně jako dospělí kolegové, kteří kvůli sitcomu museli odmítat jiné nabídky, pocítil po skončení úlevu. Zážitků a zkušeností nelitoval, ale svou budoucnost zkrátka neviděl před kamerami. Roku 2003 narukoval do amerického námořnictva, kde působil jako meteorolog a oceánograf. Jeho předpovědi zajišťovaly bezpečný průběh námořních a leteckých operací. Roku 2005 jej slavnostně zprostili armádních povinností a oženil se se Sarah Gregory. V autě jej na parkovišti nalezli bez známek života 13. června, jeho sestra Rebecca pro New York Times sdělila, že oficiální příčina úmrtí zůstává nespecifikovaná.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Variety