Chyby z Okresního přeboru, které vám unikly: Špatný dres, pivo i nepodařená penalta

Chyby z Okresního přeboru, které vám unikly: Špatný dres, pivo i nepodařená penalta
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka | BontonFilm

Číslo

Začneme chybou, které je opravdu těžké si všimnout. Předposlední, patnáctý díl seriálu se točí hlavně kolem vztahu mezi Toničkou a Václavem, který v úplném závěru vyvrcholí svatbou před fotbalovým utkáním. Celý tým Houslic při gratulaci Václavovi slibuje, že mu dají výhru jako svatební dar. Jak zápas dopadl, se dozvídáme až v další epizodě. A právě v pauze mezi předposlední a finální epizodou nastane chyba, kterou zkrátka nejde ignorovat. Při začátku zápasu můžeme vidět, že má Jirka dres s číslem 15. Když ale v šatně po zápase kroutí hlavou u zdi, má najednou na zádech číslo 2. Vše je samozřejmě dobře vidět v přiloženém videu.
Okresní přebor
Okresní přebor
  • Voyo
84%

Pivo

Pojďme se však ze seriálu přesunout k filmu, kde jsme samozřejmě objevili několik dalších chyb. Jak jsme již řekli, snímek vyšel dva roky po konci seriálu, ale dějově se odehrává před ním. V té době Houslice trénoval ještě Josef Hnátek a Jirka Luňák mu silně podlézal. Ve scéně, kde mužstvo popíjí v hospodě, to spoluhráči Jirkovi připomenou. Během toho, co všichni Jirkovi vyčítají jeho chování a on se brání, si můžeme všimnout, že se Kájovi ve sklenici zvláštně mění obsah piva. V jednu chvíli už má téměř vypito, ale po krátkém střihu má ve sklenici zase o trochu víc.
Chyby z Okresního přeboru, které vám unikly

Pivo ještě jednou

Úplně stejná či přinejmenším velmi podobná chyba se stala i v seriálu. Konkrétně mluvíme o čtvrté epizodě, která se točí kolem Jardových psychických problémů. Kužel se rozhodne, že vzhledem ke špatnému psychickému stavu si dá od fotbalu pauzu a oznámí to Václavovi. Jejich konverzace se samozřejmě odehrává v hospodě, kde nakonec Jarda Václavovi vypije pivo. Hned, jak se změní záběr, má však Václav najednou v půllitru pivo zpět. Věříme, že takový zázračný půllitr by si přál snad každý z nás. Další chyby naleznete v přiloženém videu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších českých filmů podle databáze Kinoboxu
Zdroj: Kinobox