The Rock si dle prezidenta UFC jde pro Oscara. Čeká ho ve vysněné roli návrat na vrchol?

The Rock si dle prezidenta UFC jde pro Oscara. Čeká ho ve vysněné roli návrat na vrchol?
Dwayne Johnson | Universal Pictures
Hollywoodská kráčející skála se příliš nezdržuje s rolemi a filmy, které přitahují zraky oscarové Akademie. Jakožto nástupce Arnolda Schwarzeneggera a dalších akčních hrdinů, kteří nepotřebují plýtvat expresivními výrazy, si za třiadvacet let u filmu vede náramně. Čeká sice na svého pomyslného Terminátora 2, ale na kontě má řadu komerčních hitů a do vínku dostal nezkrotné ambice, s nimiž se po padesátce hodlá vrhnout na hodnotnější filmy. The Smashing Machine je dílem společnosti A24, která loni na Oscarech zametla s konkurencí díky fenomenálnímu úspěchu sci-fi Všechno, všude, najednou, a režisér Benny Safdie (známý též jako herec z Oppenheimera, kde ztvárnil Edwarda Tellera) s bratrem Joshem natočil vedle Drahokamu také intenzivní thriller Dobrý časy.
Smashing Machine
AI
72%
Vedle Rocka navíc zazáří na Oscara nominovaná Emily Blunt (Oppenheimer, Na hraně zítřka), která prožívá kariérní vrchol. Akční komedie Kaskadér sice finančně pohořela, kritici a publikum nicméně vypsali přívětivé vysvědčení. Nadšený byl také Steven Spielberg, jenž si Blunt dle nových a zatím nepotvrzených informací vyhlédl pro svůj nadcházející tajemný film pro Universal, který má být o UFO, napíše jej scenárista Jurského parku David Koepp a do kin zamíří za dva roky.
Ale zpátky k The Smashing Machine. Prezident UFC Dana White zatím nedokončený snímek o bývalé největší osobnosti stále populárnějšího sportu neviděl. Pro Collider přesto obdivoval Johnsonovu přípravu a zmínil hercův instagramový příspěvek, na němž předvedl nateklý loket, který při natáčení bojových scén dostal zabrat. „The Rock v té roli absolutně zaválí. Vím, jak to bere vážně. Jsem si vědom toho, s kým pracuje. A je mi známo, jak tvrdě na tom maká,“ poklonil se White Johnsonovi u příležitosti rozhovoru k dokumentární sérii Roku s názvem Fight Inc: Inside the UFC. Film podle něj Rocka katapultuje mezi oscarové uchazeče, s čímž mu dozajista mohou pomoci i špičkové masky, které jej na první pohled proměnily takřka k nerozeznání.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Smashing Machine
Tiché místo
Drahokam
Na takové úvahy je brzy a snímek zatím nemá přesně stanovenou premiéru. Dvaapadesátiletého Johnsona, jenž na vánoční svátky obohatí Prime Video svým fantaskním akčňákem Red One, to ale může těšit, stejně jako vyhlídky na lukrativní spolupráci s Disneym. Jeho společnost Seven Buck Productions totiž dosáhla exkluzivní dohody s The Walt Disney Corporation, tudíž Johnson bude mít u nejmocnějšího studia preferenci na všechny budoucí projekty včetně těch animovaných. Bývalý wrestler si u Disneyho zatím hned dvakrát zopakuje původně dabérskou úlohu Mauiho z animáku Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa z roku 2016. První na řadě je oficiální kreslené pokračování, následovat bude hraná verze.
Herec to na sociální síti X chvalořečil a dušoval se, že bude tvrdě pracovat a rozšiřovat brand napříč Disneyho divizemi, přičemž nejdůležitějším aspektem pro něj zůstává „sloužit lidem a bavit je.“ Za poslední dvě dekády splnil minimálně druhý požadavek opakovaně a třeba se mu poštěstí postoupit ještě o krůček dál. Nyní nastala pravá chvíle ukázat, co v něm jako v hercovi vlastně vězí.
Podívejte se, jak vysoko se The Rock nachází v žebříčku nejlepších herců podle Kinoboxu.
Zdroje: Collider, Movieweb