Gosling ve filmu zúročuje nejen svůj herecký, ale i taneční a pohybový talent. Má z čeho vycházet. Už jako chlapec měl jasno v tom, že chce prorazit v showbyznysu. Velkou pílí se proto postupně propracoval k roli v kabaretní show The Mickey Mouse Club, kde mimo jiné účinkoval po boku Britney Spears nebo Justina Timberlakea. Tehdy si však ještě myslel, že bude tanečník.
Ryan Gosling a Britney Spears v Mickeyho klubíku | Walt Disney Studios
Práce před kamerou ho nicméně nakonec nasměrovala k herectví, takže následovaly povinné malé role v televizních pořadech, o něco později konečně první hlavní v Mladém Herkulovi (1998, tehdy měl 18 let) a dnes už platí za jednu z největších hvězd Hollywoodu, jejíž účast dopředu vyvolává zájem publika.
A platí to i pro Barbie, leč nikdo nečekal, že se z filmu vyklube až takový hit. Samotný Gosling tu nicméně hraje druhé housle, neboť největšími hvězdami filmu jsou Margot Robbie (hlavní role) a Greta Gerwig (režie). Ani ne po čtrnácti dnech od premiéry má výsledek jejich snažení na kontě 823 miliony dolarů celosvětově, tento víkend s jistotou pokoří miliardu, a pokud si udrží stávající zájem diváků a divaček, nejspíš sesadí z trůnu letošního krále tržeb Maria, který si z kinosálů odnesl 1,355 miliardy dolarů.
Ryan Gosling tančí ve dvanácti letech. | Kinobox
Jakkoli si Gerwig a Robbie zaslouží za svůj úspěch vyseknout poklonu, bez Goslinga v roli napřed dojemně snaživého, poté v egu zraněného Kena by to třeba tak dobře nevyšlo. Samotný Gosling se proto těší velkému zájmu publika, mimo jiné i pro energická taneční čísla, v nichž ve filmu vystupuje. A je dost možné, že právě díky nim byl nakonec obsazený. Gosling má totiž s tanečními vystoupeními bohaté zkušenosti. Na parketu to uměl pořádně rozjet už v roce 1992, tedy v době, kdy měl 12 let.
V roce 2017 v pořadu The Graham Norton Show s pobavením zavzpomínal, že taneční soutěže pro mladé byly drsné a že jeho tehdejší nemesis byla stepující dvojčata tančící na píseň Phila Collinse Two Hearts. „Připravoval jsem se na začátek vystoupení. Podívám se mimo jeviště a tam stojí dvojčata jak z Osvícení a ukazují mi prostředníček. A já si říkám: ‚Tak jo, tohle znamená válku.‘“
Jak tančí již dospělý Gosling, můžete vidět v kinech po celé České republice.