Komentáře týdne: Životní výkon Woodyho Harrelsona, depresivnost za každou cenu a hledání ztraceného času

Komentáře týdne: Životní výkon Woodyho Harrelsona, depresivnost za každou cenu a hledání ztraceného času
Lid versus Larry Flynt | © Columbia TriStar

Šťastně až na věky (2023) – Být sám je těžké.

Šťastně až na věky
Šťastně až na věky | Bontonfilm
„Jednotliví aktéři dokážou otevřeně vypovídat o svých pocitech a činit nad nimi reflexi. Film si nečiní nárok na žádné závěry, předkládá divákovi k vlastnímu posouzení, aby si učinil závěr. Být sám je těžké, monogamní vztah si také může projít krizemi, u sdíleného si kladu otázku, zda se jen nejedná o přechodné řešení či jakýsi útěk před sebou samým. Režisérka dodržuje odstup, dává nahlédnout do prožívání, aniž by diváka ovlivňovala, komu má fandit.“ marie-kolarova / 80 %

Lid versus Larry Flynt (1996) – Životní výkon Woodyho Harrelsona, kterému překvapivě dobře sekunduje Courtney Love.

Woody Harrelson, Edward Norton
Woody Harrelson – Lid versus Larry Flynt | © Columbia TriStar
„Tento film vždy doslova hltám a to i přesto, že jsem ho viděl mnohokrát. Za mě spolu s Přeletem nad kukaččím hnízdem nejlepší film Miloše Formana. Naprosto geniální a pro mě i životní výkon Woodyho Harrelsona, kterému překvapivě dobře sekunduje Courtney Love. Edward Norton také vynikající. Autentické, zhýralé, téměř dokonalé dílko.“ Pete69 / 95 %

Loupež ve velkém stylu (2017) – Ale oni nejen hráli, oni hráli výborně.

Michael Caine, Alan Arkin, Morgan Freeman
Loupež ve velkém stylu | Warner Bros.
„Velký obdiv zaslouží hlavní představitelé už za ten výkon, když jim bylo všem 80+. Ale oni nejen hráli, oni hráli výborně. Skvěle napsaný scénář a profesionálně odvedené všechny práce. A především, navzdory těžce gerontnímu námětu, je to zábavné a v podstatě naději dodávající, protože každého jednou čeká stáří, nemoci a bolest. Dokud to však půjde, je třeba brát věci zlehka a s humorem.“ avenis / 90 %

Bistro Ramen (2018) – Za vidění rozhodně stojí.

Tsuyoshi Ihara
Bistro Ramen | Kinobox
„Nejsem příznivcem asijské kinematografie, ale tenhle příběh o hledání ztraceného času patří mezi těch pár výjimek, které za vidění rozhodně stojí. Na pozadí osobní historie hlavního hrdiny, respektive jeho rodiny, se dozvíte hodně i obecně o vztazích Číňanů a Japonců, a pokud vás historie nezaujme, tak alespoň vše o vaření ramenu.“ ZaS / 90 %

Víly z Inisherinu (2022) – Odcházel jsem z filmu rozladěný.

Colin Farrell, Brendan Gleeson
Víly z Inisherinu | Searchlight Pictures US
„Scénář bych shrnul dvěma slovy: Patologie mikrosvěta. Vše ostatní už napsali ti nade mnou. Komedie to není ani náhodou. Spíš útok na city a depresivnost za každou cenu – i za cenu mnoha nelogičností. Odcházel jsem z filmu rozladěný.“ Petr123 / 60 %
Zaujal vás některý z filmů/seriálů? Našli jste doporučení k dílům, která vás zajímají? Pokud ne, napište komentář na kartu snímku z naší databáze. Příště třeba vybereme právě váš.
Všechny komentáře najdete přehledně seřazené od nejnovějšího zde. Dejte „palec“ těm, které vás zaujaly.

Kinolog: Co je valentýnský film a proč se tento svátek slaví

Valentýnské filmy nejsou jenom romantické komedie, ale i melodramata. Které z nich jsou světově nejpopulárnější? Musí jít vždy o příběhy mezi mužem a ženou, nemohou tam být i zvířata a stroje? A jak se ubránit kýčovitému dojetí?