Will Smith má o nejlepším a nejhorším filmu své kariéry jasno

Will Smith má o nejlepším a nejhorším filmu své kariéry jasno
Štěstí na dosah | Sony Pictures
Will Smith nezažil moc profesních pádů, když už ale na nějaký došlo, byl pořádně slyšet. Naposledy se spálil s drahou sci-fi Blíženec, která přišla do kin dva roky zpátky a studio na ní tratilo nemalých 75 milionů. O tomhle filmu se ale dnes bavit nebudeme.
Když Will Smith mluvil ve videu pro časopis GQ, kdy tajně reagoval na komentáře na sociálních sítích, dostal otázku, které filmy považuje za své nejlepší a nejhorší. Začneme tou spodní stranou: „Wild Wild West (1999) je mi prostě trnem v oku. Vidět sebe, jak mám chapsy... Nelíbí se mi to.“
Kevin Kline, Will Smith
Wild Wild West
Ve filmu Wild Wild West, natočeném podle stejnojmenného klasického televizního seriálu z 60. let, si Smith zahrál po boku Kevina Klinea tajného agenta a jde o jeden z nejslavnějších propadáků devadesátých let, který proslul neskutečně problematickou produkcí (více jsme se mu věnovali ve Slavných propadácích). A pokud jde o nejlepší film, tam je Smith rozkročený mezi prvními Muži v černém (1997) a Štěstím na dosah (2006): „Z různých důvodů jsou to dva téměř dokonalé filmy.“ Muži v černém si Smith odstartoval svou nejúspěšnější franšízu a za svůj výkon ve Štěstí na dosah si vysloužil svou druhou nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon.
Tommy Lee Jones, Will Smith
Muži v černém | Columbia Pictures