Ikonický komediální herec byl tvrdě napaden uprostřed New Yorku
Video zveřejněné NYPD (New York Police Department) zřetelně ukazuje incident, který se měl odehrát ve čtvrtek ráno. Míjí se na něm dva lidé, přičemž jeden z nich tomu druhému znenadání uštědří tvrdý políček a následně pokračuje v chůzi. Brzy vyšlo najevo, že napadeným byl známý a svého času velmi oblíbený herec Rick Moranis, jehož si většina z nás pamatuje z komediálních rolí ve filmech jako Krotitelé duchů, Vesmírná tělesa nebo Miláčku, zmenšil jsem děti.
Sedmašedesátiletý Moranis, se po útoku odebral do nemocnice s bolestí hlavy, zad a kyčle, načež vše nahlásil na policejním oddělení. Naštěstí by měl být v pořádku, ale tento nepochopitelný a podle všeho zcela neopodstatněný útok přesto vyvolal vlnu solidarity a podpory, kterou hercovi vyjadřují lidé z řad celebrit i fanoušků. Na Twitteru například okamžitě reagoval představitel Kapitána Ameriky Chris Evans se slovy "Vře to ve mně. Najděte toho muže. Nemůžete sahat na Ricka Moranise."
Incident přišel v období, kdy se Moranis pomalu a jistě navrací do veřejného života, z něhož se stáhl roku 1991, kdy jeho žena, kostýmní návrhářka Ann Belsky, zemřela na rakovinu prsu. Měli tehdy dvě děti, na jejichž výchovu se Moranis coby osamocený otec plně zaměřil a zcela přitom zanevřel na svou skvěle rozjetou hereckou kariéru. "Pracoval jsem s velmi zajímavými lidmi, skvělými lidmi. Od toho jsem odešel, abych byl doma s párem malých dětí, což je dost odlišný životní styl. Ale bylo to pro mě důležité a ničeho absolutně nelituji. Můj život je báječný," prozradil kdysi herec.
V poslední době však tento nevysoký sympaťák souhlasil s návratem do své ikonické role v sequelu Miláčku, zmenšil jsem děti s názvem Shrunk, kde si jeho dospělého syna zahraje Josh Gad. Těšíme se na něj a přejeme mu, ať se mu podobné ohavnosti nadobro vyhýbají.