Podle mého soudu je to skvělý akční film. Všechno je tam jak má být, akce, napětí a přestože se na tom podílel Cameron také humor. Jinak je to typický film Jamese Camerona, jsou tam vztahy mezi silnými ženskými hrdinkami a je tam samozřejmě chvilku i Arnie, který rozesmál celé kino a i když má méně prostoru než v zapomenutelném Genisys, zde je mnohem lepší. Dvě hodiny utečou jako voda. Fajn zábava na sobotní večer.Sheldon 100%
Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy v tom, abych mohl mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná s například posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. A noční scény mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. Tom Hardy70%
Šel jsem na posledního Terminátora.(bez jakékoli recenze či traileru). Po filmu jsem si přečetl recenze, kterou vychvalují 1. a 2. díl. Otázka, kdy je autoři viděli na posledy? Za mě Terminátor: Temný osud luxusní podívaná, při které se nebudete nudit. Pokud tam nejdete na rande a s filmu pak nic nemáte. Těšit se můžete na výbuchy, honičky, dějový spád. Pokud chcete očekávat nějakou romantiku, tak zůstaň raději doma a pusť si na Nově Ordinaci v růžové zahradě. Film tě zklame.jarousek198195%
Nový Terminátor rozhodně není žádná katastrofa, jak možná někteří čekali. Celkovou kvalitou je to sice pořád daleko za prvními dvěma díly (to už jiný asi nikdy nebude), Salvation a Genisys to ale celkem v pohodě překonává (ale ne zas o moc). Navázání na dvojku je snesitelné (díly 3-5 se ignorují), záporák je solidní (byť opět silně připomíná T-1000), Arnold je skvěle využitý (a 'velmi vtipný') a ústřední trojice (!) žen je nakonec dost fajn (Linda Hamilton vládne, ale to ze mě možná mluví hlavně nostalgie) - díky tomu je nové Téčko suvérenně nejvíce 'ženský' (nezaměnovat s zženštilý!) velký akční film poslední doby (minimálně v tomhle je Cameron, který si potrpí na výrazné ženské hrdinky, znát). V akci je to velmi snaživé, ale vyrovnat se Cameronovi v nápaditosti, filmařské preciznosti a učebnicové schopnosti gradace je prostě téměř nemožné (a těch odkazů a citací dvojky je možná až moc). Taky mi přijde, že eRkový rating není bůhvíjak zužitkován (čekal jsem větší a masitější porcování nevinných v podání zlého T.). Primárně mi ale schází to samé, co u předchozích třech dílů - jedinečná temná osudová atmosféra blížící se apokalypsy a nějaký působivý hlubší vztah mezi postavami (jako byl partnerský v jedničce či otcovsko-synovský ve dvojce). Temný osud se sice minimálně o jeden takový také pokouší, ale bohužel funguje přinejlepším průměrně.InJo 70%
Komentáře zveřejňujeme bez redakčních zásahů. Přidejte i vy ten svůj jedinečný a výjimečný.