Komentáře týdne: Animák pro dospělé o jednom ztroskotaném koňoherci
Ve čtvrtek měl v českých kinech premiéru horor To Kapitola 2, na který jste se mohli vydat i v rámci Kinobox premiér. Snímek si od vás prozatím vysloužil solidní hodnocení 64 procent a jeden vybraný komentář najdete níže. Kromě Tarantinovy novinky Tenkrát v Hollywoodu jste zabrousili též ke klasice Sergia Leoneho. Ta začíná stejně jako film s duem Leonardo DiCaprio-Brad Pitt souslovím "Once Upon a Time...". Dočtete se též o jednom netradičním animáku pro dospělé a ikonickém filmu Alfreda Hitchcocka. Ale konec řečí, teď už máte slovo vy. Komentáře uvádíme bez jakýchkoliv redakčních úprav.
To Kapitola 2 (2019) - Servíruje jednu vizuální bombu za druhou...
"První To bylo velkým zjevením a velmi vydařenou žánrovkou, která dokázala strhnout perfektní atmosférou 80. let a partou mladých herců. Druhý díl už tenhle atmosférický efekt poztrácí, ale dokáže to nahradit velmi chytrými snovými útoky Pennywise, které jsou velmi originální a pokaždé úplně jiné. Problém nastává v samotné struktuře, neboť je postav až moc a film se chce zavděčit všem, což stopáž nejednou lehce natáhne. Naštěstí si toho je Muschietti vědom a servíruje jednu vizuální bombu za druhou, takže o nudu rozhodně nouze není. Jen už to nepůsobí tak svěžím dojmem, jako díl první, ale rozhodně nejde o nic, co by působilo křečovitě a dlouze (těch 169 minut uletí jako balónek :) ). PS: 5 % za výborné odkazy."JosefTomas / 75 procent
"Prozatím je pro mne nový Tarantinův snímek filmem roku. Užil jsem si každou vteřinu a na konci jsem si jen povzdechl jak rychle mi to celé uteklo. Těžko napsat něco víc, abych neprozradil nějakou perličku, kterých se ve filmu mimochodem ukrývá obrovské množství. Finále je jen třešničkou na dortu. Dlouho jsem se tak nepobavil. PS: Leo a Brad na hrad!"Brenan88 / 95 procent
Přes prsty (2019) - Ani pan Jiří Langmajer mne v roli neoslnil...
"Těšila jsem se na pravý český komediální film... Film mne tedy trochu zklamal, ani pan Jiří Langmajer mne v roli neoslnil, některé forky jsou trapné a přihlouplé, a celkově film hodnotím jako průměrný, nedá se vubec srovnat s takovými například Ženami v běhu"cirkusačka / 50 procent
Tenkrát v Americe (1984) - Snímek v době uvedení bohužel neměl úspěch...
"Leoneho poslední dílko. Na scénáři pracoval neuvěřitelných 12 let. Tohle kolosální drama datuje dráhu gangstera Noodlese od dětství až do jeho odchodu. Snímek v době uvedení bohužel neměl úspěch, protože producenti ho přetavili do několika verzí. Úspěchu se dočkal asi 5 let poté. Hudbu opět složil vynikající Ennio Morricone. Jediné co bych snímku vytknul, že je zbytečně dlouhý a jako celek působí nerovnoměrně." snek / 85 procent
"Animák pro dospělé o jednom ztroskotaném koňoherci. V seriálu je i spousta vtipných vedlejších postav (Adultman, Woodchuck Coodchuck-Berkowitz a Mr. Peanutbutter), které krásně kontrastují s BoJackovým depresivním světem."Schneefee / 85 procent
Ptáci (1963) - Parádní film od mého oblíbeného tvůrce...
"Parádní film od mého oblíbeného tvůrce. Tempo je sice poněkud pozvolnější, ale je to precizní filmařská práce z doby, kdy ještě režiséři uměli vyprávět a kdy filmové postavy byly především ikony. Triky jsou pořád velmi slušné s ohledem na datum vzniku filmu."mil78 / 90 procent
Zaujal vás některý z filmů nebo seriálů? Našli jste doporučení k dílům, která vás zajímají? Pokud ne, napište komentář na kartu snímku / seriálu z naší databáze. Příště třeba vybereme právě ten váš.
Všechny komentáře najdete přehledně seřazené od nejnovějšího zde. Dejte "palec" těm, které vás zaujaly.