Nejlepší komedie podle kritiků za poslední rok. Bavily by vás?

Nejlepší komedie podle kritiků za poslední rok. Bavily by vás?
Já, Tonya (2017) | Kinobox
Drsnější a zábavnější než většina černých komedií? Pak jedině Tři billboardy kousek za Ebbingem. Nutno dodat, že kritici se smějí trochu jiným filmům, než diváci. Často je to spíše drama okořeněné hořkým humorem, ale filmový kritik hledá často ve vodách, kde by jiní už obrazně dávno utonuli. Nebo se zasmějí jen potichounku, v duchu, a to jim někdy stačí. Ostatně soudí jen podle sebe a vlastních zkušeností. Najdou se tedy nějaké průsečíky mezi diváky a kritiky? Určitě ano.
Tentokráte jsme zvolili poměrně krátký časový úsek. Komedie za poslední rok, které se objevily v kinech. Než se podíváme na kritický humor, řekněme si, že ten divácký je skutečně malinko jiný, ale nějaká shoda se najde.
Nejlepší komedie za uplynulý rok podle diváků , tedy vašeho hlasování:
  • 1.
    83%
    Deadpool 2 (2018)
  • 2.
    82%
    Coco (2017)
  • 3.
    81%
    Já, Simon (2018)
  • 4.
    80%
  • 5.
    80%

• Na šestém místě u diváků pak skončil film Tři billboardy kousek za Ebbingem, což je komedie blízká filmovému i seriálovému Fargu. Myslím, že zcela oprávněně první místo u krtiků, tedy pokud máte rádi černý a drsný humor. A můj osobní tip, kdybych chtěl myslet více na pomyslný divácký vkus? Pakl by to byla komedie Jumanji: Vítejte v džungli!, od které jsem nic nečekal, ale nakonec byl velmi mile překvapen. Ta skončila u diváků na pátem místě a kina plnila velmi dobře. Chcete-li vědět více o nejlepších komediích podle diváků za poslední rok, pak žebříček najdete zde.

• A co tedy kritici? Co je baví? Jak moc jsou odlišní od běžného diváka? Mají rádi sarkasmus, jemnější humor a možná méně akce. Často se jedná o filmy, které zaujmou v kinech méně diváků. Můj osobní tip pro náročnějšího diváka? Na dvanáctém místě skončil výborný Čtverec o rozměrech 4 x 4 metry. Je celá švédská společnost se jen konceptuální i bizarní?

• Nejlepší komedie za uplynulý rok podle hodnocení kritiků:

1.86%Tři billboardy kousek za Ebbingem(2017)

Frances McDormand
Tři billboardy kousek za Ebbingem

2.83%Coco(2017)

Coco
Coco (2017)

3.80%Psí ostrov(2018)

Psí ostrov
Psí ostrov (2018) | CinemArt

4.80%Ztratili jsme Stalina(2017)

Jason Isaacs, Jeffrey Tambor
Ztratili jsme Stalina (2017)

5.79%Lady Bird(2017)

Saoirse Ronan
Lady Bird (2017) | A24

6.78%Já, Tonya(2017)

Margot Robbie
Já, Tonya (2017) | Bontonfilm

7.78%Paddington 2(2017)

Paddington 2
Paddington 2

8.78%Druhá strana naděje(2017)

Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen
Druhá strana naděje (2017)

9.78%Na shledanou tam nahoře(2017)

Albert Dupontel
Na shledanou tam nahoře (2017)

10.78%Úžasňákovi 2(2018)

Úžasňákovi 2
Úžasňákovi 2
Více zde: Nejlepší komedie za uplynulý rok podle hodnocení kritiků. Hlasujete o nejlepších filmech společně s námi.
Jsme nejnavštěvovanější filmový magazín a druhý nejsledovanější webový portál o filmech. Buďte s námi a měňte pořadí. Děkujeme.
Poznáte filmové parodie?