- Drama
- Historický
1.84%Dukla 61(2018)
2.77%Anthropoid(2016)
3.77%Lidice(2011)
4.77%Anděl Páně 2(2016)
"Moc hezká a povedená pohádka,která se povedla stejně jako jednička a z kterése asi časem stane taková předvánoční klasika.Je dobře,že herecké osazenstvo se moc neměnilo a že ve filmu hrají hlavně neseriálový rádoby herci.Dobrý byl i výběr lokality,protože Krumlov je krásný." sabule 70%
5.76%Sedmero krkavců(2015)
"Tento pohádkový příběh je v literární podobě tak temný, že není divu, že po něm ještě žádný tvůrce nesáhl a nenatočil skvostný filmový počin určený pro kina. Alice Nellis se tohoto úkolu zhostila a mile překvapila. Celý děj krapet poupravila a natočila jemný a jednoduchý příběh mající šanci zařadit se mezi každoročně vyhledávané a tím i reprízované filmové skvosty..." martin-mickey-stusak 90%
6.76%Teorie Tygra(2016)
"Celkem povedený film, neuráží, baví... Slušně obsazeno, scénář místy přitažen za uši, ale tento typ komedie to unese. V dnešní české produkci spíše nadprůměr a díky i za to. Jiří Bartoška výborný, stejně zbytek herců.. Příjemné osvěžení... a k tomu docela zábavné" stantheman 70%
7.75%Trabantem napříč Afrikou(2011)
"Co se týče dokumentaristické hodnoty, tak nejdůležitějším poselstvím filmu je, že trabantem bych necestoval ani na výroční slavnost facky Heleny Růžičkové v Hošticích, až tak rozkřáple na mě ty stroje působily. Koncept je hodně zkratkovitý a občas nedotažený, ale co si budeme nalhávat, kouká se na to zkrátka parádně,..." lampas 80%
8.75%Občanský průkaz(2010)
"Hmm, co si jen o Občanském průkazu myslet. Místy mi to přišlo jako prapodivný mix Pelíšků a ...a bude hůř. Smích se střídal s úzkostí, po doznění titulků ale zůstala už jen úzkost a "depka". Nejsilnější scéna pro mě byla ta v podchodu, nejvtipnější ta s krtky. A málem bych zapoměla vyzdvihnout hudební stránku filmu, která se povedla na výbornou, hlavně Paranoid mi udělal radost." Schneefee 80%
9.74%Ve stínu(2012)
"Jednou za čas česká filmografie vydá ze svých útrob skvělý film a v tomto případě se jedná o počin Ve stínu. Popravdě,když jsem prvně spatřil informace o tomto filmu a počet kladných recenzí,tak jsem si v duchu říkal,bože to bude zas jednou prasečina stvořená pro rádoby kritiky,ale jsem rád že jsem se pletl. Ve stínu je skvělá dobová kriminálka v čele s Ivanem Trojanem a Sebastianem Kochem." Brenan88 75%
10.74% (2015)
"I trochu sofistikovanější software by dokázal vytvořit inteligentnější dialogy, než jaké zaznívají ve filmu. Tentokrát ovšem záměr tvůrců funguje. Při opakujících se proklamacích můžeme přemýšlet, co si skutečně ti lidé myslí. Ani sám režisér to netuší..." marie-kolarova 90%
Více zde: Nejlepší české filmy za posledních deset let. Pořadí měníte svým hlasování každným dnem! Posuňte své favorirty na přední místa. Napište vlastní názory.