A my se dnes na snímek Ratatouille podíváme pod drobnohledem:
Remy se měl původně jmenovat Art.
Aby animátoři zjistili, jak by vypadala houba se sýrem ožehnutá bleskem, přiložili k houbě se sýrem skutečný hořák a grilovali. :-)
Polévka, kterou Remy v Gusteauově restauraci uvaří, je klasická francouzská polévka Potage Parmentier.
Motorka, na které jezdí kuchařka Colette, je značky Calahan, pocta hlavní kameramance filmu Sharon Calahan.
Aby filmaři při natáčení ušetřili čas, rozhodli se vypustit nepodstatné detaily, žádný z lidských hrdinů filmu proto nemá prsty na nohou a všichni stále nosí boty.
Během romantické schůzky, kdy Linguini a Colette bruslí kolem katedrály Notre-Dame, dělá na mostě pantomimu padouch Bomb Voyage z Úžasňákových.
Pro zmapování Paříže a její následnou animovanou podobu pořídil štáb přes 4500 fotek. Gusteuova restaurace se pak nachází na levém břehu Seiny v 5. pařížském okrsku. Zatímco Linguiniho byt se nachází na Montmartru.
Jméno šéfkuchaře Skinnera je narážkou na behaviorálního psychologa B. F. Skinnera, který proslul svými pokusy na krysách.
43 členů filmového štábu chodilo na kurzy vaření, aby docílili vzhledu a světa francouzské kuchyně. Digitálně bylo vytvořeno 270 kusů jídla. Každý z nich byl skutečně uvařen, poté vyfocen a nakonec snězen.
Ratatouille pro Antona Ega uvařil šéfkuchař Thomas Keller z restaurace The French Laundry v Napa Valley.