Netflix bude zase šokovat. Dokumentem shrne život největšího vyvrhela showbyznysu, rappera Diddyho

Netflix bude zase šokovat. Dokumentem shrne život největšího vyvrhela showbyznysu, rappera Diddyho
Ples příšer | Lionsgate
Zakladatel newyorské nahrávací společnosti Bad Boys Records byl jedním z hlavních aktérů devadesátkové rivality západní a východní rapové scény USA, která si vyžádala i oběti na životech. Combs cestoval s bodyguardy v jiném automobilu, když v březnu 1997 v Los Angeles zastřelili nejprestižnějšího umělce pod smlouvou Bad Boys, rappera Christophera George Latore Wallace, známého jako The Notorious B.I.G.
Sean 'P. Diddy' Combs
Sean 'P. Diddy' Combs

Herec, Výkonný producent

6.8
Diddy měl pod svými křídly interprety jako Machine Gun Kelly, French Montana nebo bývalou partnerku Cassie Venturu, která na něj roku 2018 podala žalobu za letité fyzické i psychické ubližování. Minulý týden Combse zatkli v New Yorku a obvinili z několika trestných činů: spiknutí za účelem vydírání, obchodování s lidmi za účelem sexu prostřednictvím násilí, podvodu nebo nátlaku, a přepravy za účelem zapojení do prostituce.
Dokument tak přichází z mediálního hlediska v pravý čas, i když produkující Jackson ujišťuje, že kolegu lacině nepotopí. „Toto je příběh s významným dopadem na lidské životy. Jde o složitou narativní linii, která trvá desítky let, ne jen o titulky nebo úryvky, které byly zatím zveřejněné,“ uvedli 50 Cent a režisérka série Alexandria Stapleton v exkluzivním prohlášení pro Variety. „Zůstáváme pevně odhodláni dát hlas těm, kteří ho nemají, a představit autentické a nuancované perspektivy. Ačkoli jsou obvinění znepokojující, vyzýváme všechny, aby si pamatovali, že příběh Seana Combse není celý příběh hip-hopu a jeho kultury. Naším cílem je zajistit, aby individuální činy nezastínily širší přínos této kultuře.“
Kulturní přínos je v Diddyho případě jistě výrazný, ale v současnosti zkrátka převládá renomé blížící se filmovému producentovi Harveymu Weinsteinovi. Combs totiž čelí mnoha dalším žalobám. V únoru jej jeho bývalý zaměstnanec Rodney „Lil Rod“ Jones osočil za nechtěné sexuální návrhy a tvrdil, že ho Diddy nutil najmout a zapojit se do styku se sexuálními pracovnicemi v roce 2023. Jonese zmínila také dubnová žaloba, v níž Grace O’Marcaigh uvedla, že Combsův syn Christian „King“ Combs ji donutil k orálnímu sexu, když pracovala jako stevardka na jachtě. Diddy prý zaplatil kapitánovi jachty, aby věc ututlal. V květnu modelka Crystal McKinney obvinila Combse, že ji v roce 2003 omámil drogami a sexuálně napadl. A tento měsíc zpěvačka Dawn Richard, bývalá členka Danity Kane, Diddyho zažalovala za slovní útoky, fyzické napadení, sexuální napadení a úmyslné způsobení citové újmy.
 Sean 'Diddy' Combs
Ples příšer
Dostaň ho tam
Dostaň ho tam
Plán útěku
Combs to přitom zásadně odmítá. „Čeho je moc, toho je příliš,“ ohradil se v prosincovém prohlášení zveřejněném na sociálních sítích. „Posledních pár týdnů jsem tiše seděl a sledoval, jak se lidé snaží zničit mou pověst, můj charakter a mé dědictví,“ řekl. „Byla proti mně vznesena odporná obvinění od jednotlivců, kteří se pídí po snadných prachách. Aby bylo naprosto jasno: neudělal jsem žádné z těch strašných věcí, které jsou mi připisovány. Budu bojovat za své jméno, svou rodinu a za pravdu.“ Příspěvek od té doby zmizel z Instagramu, ale na X je stále připnutý na hlavní zeď rapperova profilu.
Jackson potvrdil výrobu série už v prosinci, kdy po Combsovi soudně šla hned čtveřice žen. Distribuční úloha Netflixu, největšího streamovacího odbytiště planety, se odtajnila až nyní. Máte-li o podobné projekty zájem, můžete si prohlédnout žebříček nejlepších dokumentárních sérií Netflixu podle našich uživatelů a uživatelek.
Zdroj: Variety, X