„Vítejte v ropném byznysu.“ Nový, skvěle obsazený seriál od Taylora Sheridana ukazuje žhavý trailer

„Vítejte v ropném byznysu.“ Nový, skvěle obsazený seriál od Taylora Sheridana ukazuje žhavý trailer
Landman | SkyShowtime
V únoru jsme psali o zahájení natáčení seriálu s názvem Landman (původně označovaného i jako Land Man), do něhož dokázal zlákat hvězdné obsazení. Vévodí mu Billy Bob Thornton a Demi Moore, doplnění Ali Larter s Jacobem Loflandem. O těchto jménech jsme věděli už před půl rokem, od té doby se však objevilo i pár dalších výrazných jmen. Konkrétně jde o Jona Hamma, Andyho Garciu nebo Michaela Peñu.
Landman
Landman
Příběh, který má už teď schválenou i druhou řadu, nás zavede na západotexaské ropné plošiny, kde nesmlouvaví boháči těží nerostné bohatství bez ohledu na škody, jež tím napáchají. Mělo by se vycházet z podcastu Boomtown, zaměřujícím se na nekompromisní těžařské praktiky, které samozřejmě ne vždy končívají dobře. To ostatně odráží i fakt, že si Thornton zahraje krizového manažera Tommyho Norrise, jehož si těžební společnost najme na vyžehlení nejednoho průšvihu.
Napříč deseti epizodami bychom měli sledovat Tommyho rodinu, přátele a spolupracovníky, kteří jsou do průmyslového dění různým způsobem zapojeni. První plnohodnotná ukázka působí jako kombinace sheridanovské zlověstné atmosféry a westernové fotogeničnosti, využívající i atraktivní těžařské téma po vzoru velkolepého dramatu Až na krev. Tepavá hudba navíc v druhé polovině traileru napomáhá rytmizaci obrazů, v nichž není nouze o výbuchy, drsné hlášky i zjevné prorůstání ropného byznysu do dalších sfér texaské společnosti.
Landman: trailer | Paramount+
První dvě epizody se na zámořské platformě Paramount+ objeví 17. listopadu, dalších osm dílů tam bude vycházet s týdenním rozestupem. U nás bychom se Landmana měli dočkat nejpozději koncem roku na službě SkyShowtime. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších seriálů této streamovací platformy.
Zdroje: Paramount, Wikipedia