Martin Scorsese se spojil s tvůrcem Vikingů a společně oživí římské cézary!

Martin Scorsese se spojil s tvůrcem Vikingů a společně oživí římské cézary!
Stvořitel Vikingů Michael Hirst a Martin Scorsese oživí římské cézary | Paramount Network
Projekt se jmenuje The Caesars a bude se zabývat mládím a elánem prvních vládců antického Říma, počínaje Gaiem Juliem Caesarem.
Pilotní díl seriálu byl napsán spolu se základní dějovou linkou pro celou první sérii. Filmaři si od projektu slibují úspěch a již nyní hovoří o více jak dvou sériích. Natáčení by mělo začít příští rok v Itálii.
Martin Scorsese
Martin Scorsese | Paramount Network
Hirst řekl, že Scorsese je Římem nadšený a že chtěl film nebo seriál o něm natočit již dávno. „Miluje období starého Říma a mnoho o něm ví,“ uvedl Hirst. „Dokonce si i telefonoval s Justinem Pollardem, mým odborným poradcem na historii, a část rozhovoru vedli v latině, debatovali o zdrojích, ze kterých budou příběhy vycházet, i římském básnictví.“
Martin Scorsese a Andrew Garfield
Mlčení / Martin Scorsese a Andrew Garfield | IMDb
A nutno uznat, že nikoho lepšího si pro spolupráci Scorsese vybrat nemohl. Michael Hirst totiž nestojí jen za ohromným úspěchem Vikingů, ale je též autorem scénářů k filmům jako Královna Alžběta nebo seriálům Tudorovci či Borgiové.
martin-scorsese-se-spojil-s-tvurcem-vikingu-a-spolecne-ozivi-rimske-cezary
Seriál Vikingové
Na jakékoli bližší informace je samozřejmě ještě brzy, ale i tak to zní více než zajímavě. Schválně, koho filmaři osloví ohledně jednotlivých vládců Říma?