Recenze: Intimní past

Recenze: Intimní past
| Bioscop
Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan
| Bioscop
Jistě nebude spoiler, když vám prozradím, co se dozvíme přibližně ve čtvrtině filmu: Morgan je Swankovou posedlý a záměrně to narafičil tak, aby si pronajala právě jeho byt. Má do něj tajný přístup a díry ve stěnách, kterými Swankovou sleduje když se převléká. Dále si jí občas lehá pod postel, čichá k jejím šatům a podobné zamilované věci.
Když mu Swanková po intenzivní líbačce oznámí, že o něj nemá zájem a spíš se vrátí ke svému bývalému, Morgan začne provádět OPRAVDU psychopatické věci, které vrcholí tím, že jí na noc uspává drogami, osahává a zřejmě i znásilňuje. Ke konci filmu na to Swanková konečně přijde (za pomoci nainstalovaných skrytých kamer) a následuje honička po domě, ve které figurují temná zákoutí a pistole na hřebíky.

Trailer:

Jde o nejnovější film resuscitované společnosti Hammer, která patřila před desetiletími ke králům hororů. Intimní past působí jako několik desetiletí starý film, jehož autoři netuší nic o tom, že za posledních 50 let vzniklo mnoho zajímavých, napínavých a zábavných thrillerů.
Jeffrey Dean Morgan
| Bioscop
Film je špatně obsazen: Swanková působí spíš jako hysterická kráva, než jako žena v úzkých, o kterou se máme obávat. A Morgan je spíš roztomilý sympaťák než brutální úchyl. Když má zamilovaně čichat k dámským šatům nebo si zamilovaně čistí zuby dámským zubním kartáčkem, je to spíš roztomile debilní než zlověstně strašidelné.
Režie i scénář jsou naprosto rutinní, bez nejmenšího náznaku invence nebo překvapení. Kameraman občas předvede něco trochu zajímavého, ale hudba Johna Ottmana patří k tomu nejhoršímu, co jsem v posledních měsících v kině slyšel.
Hodnocení: 30%
P.S: Ve filmu hraje také řádně sešlý Christopher Lee, což má být zřejmě jakási pocta jeho účinkování ve starých Hammer hororech. Je tam jen pár minut, má asi tři věty a jeho postava (Morganův dědeček) je ve filmu zhola zbytečná.