Do kin míří poslední film tragicky zesnulého Paula Walkera - akční Doupě

Do kin míří poslední film tragicky zesnulého Paula Walkera - akční Doupě
Paul Walker
Trojici hlavních postav doplňuje David Belle, který hrál již v původním snímku Okrsek 13, jehož je Doupě remakem. Jde o poslední film, který Paul Walker dokončil před tragickou smrtí – zemřel vloni v listopadu ve čtyřiceti letech při autonehodě. Hrdinou příběhu je tajný agent Damien Collier (Walker), který se snaží najít zbraně hromadného ničení, ukradené z ghetta zvaného Doupě. Doupě je apokalyptické sídliště v opuštěné čtvrti Detroitu, kde se scházejí nejnebezpečnější kriminálníci a gangsteři. Neschopná uhlídat místní zločince, radnice rozhodla čtvrť obehnat zdí a její obyvatele odstřihnout od zbytku města.
V této nekontrolovatelné společnosti, kde každý jde po každém, přežijí jen ti nejsilnější. Doupěti vládne drogový boss Tremaine (RZA). Agent Damien Collier v boji proti němu najde nečekaného spojence – bývalého vězně Lina (David Belle), jediného člověka, který zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. Lino a Damien pocházejí z rozdílných světů, jejich cesty se nikdy neměly spojit. Ale když Tremaine unese Linovu přítelkyni, uvádí tím do pohybu řetězovou lavinu adrenalinových událostí, které nutí ty dva spolupracovat. Společně se pokoušejí zastavit zlověstné spiknutí, mající za cíl zničit celé město, a postupně zjišťují, že to, co se děje uvnitř a vně.

Trailer:

Režisér Camille Delamarre se ve své dosavadní úspěšné kariéře věnoval především střihu celovečerních filmů (Útěk z MS-1, 96 hodin: Odplata), hudebních klipů a reklam. Doupě je jeho celovečerním režijním debutem.