Já, padouch 2 se do čínských kin nedostane

Já, padouch 2 se do čínských kin nedostane
Já, padouch 2
A přitom se tento stát v posledních letech stal nenahraditelnou částí amerického kinematografického průmyslu, neboť velké procento tržeb jde právě odtamtud. I když jsou důvody tohoto rozhodnutí zatím nejasné, čínské televize, rádia a mediální prostředky se domnívají, že vláda prostě jen chce omezit americké produkty, které tvoří významnou část filmového trhu. Něco podobného se stalo již nedávno, když byl úspěšný animák Croodsovi stáhnut z čínských kin o dva týdny dříve než kdekoli jinde. 
Já, padouch 2
Porducent a konzultant Robert Cain na toto téma dodal, že "by se dalo spekulovat, zda si čínské autority prostě neřekli: 'A dost. Tento rok už bylo amerických animovaných filmů přespříliš.'," a dodává, že pro Čínu samotnou jsou animované snímky velmi důležité a tvoří značnou část tamního folklóru.
Já, padouch 2
I přesto již mělo tento rok studio Universal v Asii více než dobré léto. Tři jejich snímky (Nevědomí, Bídníci, Jurský park 3D) měly úžasné tržby, a proto je ani nebolelo pozdější datum premiéry hitu Rychle a zběsile 6, který v tamních končinách díky mnoha pirátským kopiím na počtu vstupenek trochu ztratil.
Já, padouch2 zatím vydělal globálně téměř 600 miliónů dolarů a uvidíme, jestli se mu bude dále dařit i po premiéře očekávaného Wolverina