Chystá se další Blade Runner

Chystá se další Blade Runner
Blade Runner. | Warner Bros.
Blade Runner
Blade Runner. | Warner Bros.
Tahle kultovka o světě budoucnosti, ve které jsou replikanti lovnou zvěří speciálních jednotek jménem Blade Runner, patří k tomu nejlepšímu, co v žánru kdy vzniklo. Samotný zrod legendy byl ale zatraceně komplikovaný. Režisér Ridley Scott si v mnohém nerozuměl s produkcí i štábem, extrémně si lezl na nervy s představitelem hlavní role Harrisonem Fordem a původní sestřih z roku 1982 nakonec vznikl bez Scottovy asistence. Fanoušci poté čekali dlouhých 25 let, než konečně vyšla verze, kterou Scott zamýšlel od počátku (o všech problémech, které provázely natáčení, jsme se více rozepsali v našich Slavných propadácích).
Ať to bylo s Blade Runnerem v době natáčení jakkoli, dnes bychom našli málo podobně proslavených sci-fi kousků. Na něco takového je přirozeně vděčné navazovat, ale tak nějak s k tomu pořád nikdo neměl. S tím je konec. Před nějakou dobou získala na značku práva společnost Alcon Entertainment a její producent Andrew Kosove se nyní k případnému pokračování vyjádřil.
Méně znamená více
Blade Runner
Rutger Hauer a slavná scéna s deštěm z původního Blade Runnera. | Warner Bros.
Poměrně záhy, co Alcon získal práva, proběhla schůzka se společností Scott Free, kterou vlastní Ridley Scott společně se svým bratem Tonym. Slovo dalo slovo a studia našla společnou řeč: Na projektu se bude spolupracovat, pokud nebude jen tupým způsobem kopírovat původní film, ale pokusí se stát samostatně. Tím pádem nás čeká podobná situace, jako v případě Scottem právě režírované scifárny Prometheus. Ta se odehrává ve stejném universu, jako Vetřelec, ale má jít o samostatně fungující story, ktreá bude na slavnou sérii pouze letmo odkazovat, namísto přímého provázání.
A ptáte se, co jak to vypadá s účastí Forda? Ač herec v jednom z nedávných rozhovorů potvrdil, že o projektu ví, Kosove s ním nepočítá. Co vy na to, má být svět Blade Runnera dále rozvíjen? Pokud u toho bude samotný Scott (a že jeho režie není nereálná), za sebe dávám palec nahoru.