Kdo zešílí po narcisi Baleovi? Mistr provokativní erotiky zrežíruje novou verzi Amerického psycha

Kdo zešílí po narcisi Baleovi? Mistr provokativní erotiky zrežíruje novou verzi Amerického psycha
Americké psycho | Lionsgate
Bale filmem zahájil nekončící šňůru hereckých transformací a metodický ponor do narcistního zevnějšku a zkažené morálky svého antihrdiny Patricka Batemana, jenž ženské eskorty z bytu vyprovází motorovou pilou, mu rychle zajistil obdiv kolegů i veřejnosti. Guadagnino, režisér letošních Rivalů či LGBTQ+ romance Dej mi své jméno, na jednu stranu dovede vtisknout neokoukanou image samotné filmové formě. Svým remakem, potažmo reinterpretací hororu Suspiria, to deklamoval víc než přesvědčivě. Ale nahradit natolik ikonický výkon formující jednoho z největších herců své generace bude oříškem.
Americké psycho
Americké psycho
  • Netflix
72%
Komu připadne jeho rozlousknutí, to zatím není známo. Takový Robert Pattinson už si ale možná před zrcadlem zkouší pleťové masky a piluje strojený formální úsměv i maniakální škleb. S Guadagninem, který ještě letos do světa vypustí očekávané drama Queer aka Teplouš s Danielem Craigem, chtějí pracovat snad všechny slavné tváře současnosti. A také špičkoví scenáristé, o čemž svědčí angažování Scotta Z. Burnse (Bourneovo ultimátum, Nákaza, Vedlejší účinky), jenž Elliseův román přepracuje pro novou generaci.
Luca Guadagnino
Luca Guadagnino

Režisér

7.4
Guadagnino má v postprodukci ještě thriller After the Hunt s Andrewem Garfieldem či Julií Roberts a chystá se na obšírnou romanci Camere seperate s Léou Seydoux a Joshem O'Connorem. Pro nové Americké psycho tudíž zatím nejde vyčlenit ani natáčecí rozvrh, natož datum premiéry. Předseda představenstva společnosti Lionsgate Adam Fogelson nicméně italského kouzelníka, pohybujícího se mezi mainstreamem a artovými festivalovkami, ocenil jako brilantního umělce s výjimečnou vizí.
Americké psycho
Americké psycho
Americké psycho
Rivalové
Do morku kostí
„Jsme nadšeni, že můžeme přidat dalšího elitního filmaře do našeho nadcházejícího plánu,” řekl Fogelson. „Luca je brilantní umělec a ideální vizionář pro vytvoření zcela nové interpretace této silné a klasické značky.” Vedle Suspirie už Guadagnino brnkal na hororové noty také kanibalskou romancí Do morku kostí a zatím se zdá, že odvrácenou tvář muže stíhajícího americký sen zvládne vykreslit i bez rozdílového Balea. Burns by jej přitom neměl nechat na holičkách, momentálně ještě pro Netflix připravuje sérii Thumblite, ve které Rosamund Pike zamíří do světa technologických mogulů.
Prohlédněte si žebříček nejlepších režisérů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: ComingSoon