Baby zatím posedává v koutě. Pro další Hříšný tanec se prý ale v kinech uvolní parket

Baby zatím posedává v koutě. Pro další Hříšný tanec se prý ale v kinech uvolní parket
Hříšný tanec | Vestron Pictures
Grey bylo při premiéře Hříšného tance dvacet sedm let a teprve sbírala rané zkušenosti zásluhou Coppolova Cotton Club či slavné komedie Volný den Ferrise Buellera. Jako Frances ‚Baby‘ Houseman, která se v resortu Catskills roku 1963 zamiluje do místního tanečního instruktora Johnnyho Castlea (Swayze), zaznamenala předčasný kariérní vrchol. Bývalá partnerka Matthewa Brodericka, po jehož boku přežila vážnou autonehodu, už nikdy nezopakovala podobný úspěch.
Hříšný tanec
Hříšný tanec
  • Voyo
  • iVysílání
  • Kinobox
  • +3
76%
Hereččinu image navíc pošramotily neoslnivé plastické úpravy a vůbec se neobjevila v Hříšném tanci 2, který vyprávěl nesouvisející kubánskou zápletku z roku 1958. Regulérní pokračování osudů Baby a Johnnyho už po Swayzeho smrti vzniknout nemůže, ale přece se neustále křísí naděje pro opožděný legacy sequel ve stylu Top Gun: Maverick, jen z tanečních parketů namísto z ranvejí.
Výrobu nového Hříšného tance studio Lionsgate ohlásilo před čtyřmi lety, Grey se má vrátit jako herečka a producentka a režii obstará Jonathan Levine, známý romantickými komediemi a především chváleným dramatem 50/50. Loňské hollywoodské stávky však výrobu pozdržely a momentálně je ticho po pěšině, k čemuž se Grey na BFI London Film Festival vyjádřila. „Nemůžu vám toho moc říct o Hříšném tanci, protože nechci nic slibovat,“ řekla Grey serveru GamesRadar+ a dalším novinářům na nedělní premiéře filmu A Real Pain. „Čekám jen na to, až to opravdu doladí, protože to musí být správně.“
Hříšný tanec
Hříšný tanec
A Real Pain
Hříšný tanec
Jennifer Grey
Není tak stále jisté, jak moc se produkce či premiéra, která byla zprvu stanovená na letošek, nakonec posunou. Projekt každopádně neumřel a nejen Grey vyhlíží moderní připomínku svého formativního snímku. Také Levine před dvěma lety ujišťoval, že své oblíbené značce nehodlá udělat ostudu „I když původní Hříšný tanec byl vždy jedním z mých oblíbených filmů, nikdy jsem si nepředstavoval, že budu režírovat jeho pokračování,“ uvedl režisér v prohlášení v květnu 2022. „Při psaní scénáře jsem si zamiloval postavy (nové i staré), svět Catskills v New Yorku 90. let a hudbu, která bude sahat od písní z původního filmu až po hip-hop z 90. let. Nemůžu se dočkat spolupráce s Jennifer, s níž doručíme tento krásný příběh o létě, romanci a tanci nové generaci fanoušků. A těm dlouholetým slibuji, že vám nezkazíme dětství. Úkol pojmeme s vyspělostí, ambicemi a především s láskou.“
Těžko říct, nakolik potřebujeme vidět Baby jako šedesátnici v nostalgické, pravděpodobně mentorské úloze. Grey si ale očividně stále zaslouží pozornost, minimálně A Real Pain od režiséra, scenáristy a herce Jesseho Eisenberga na sebe hromadí pozitivní kritické reakce, jež zámořští fanoušci v kinech svým přijetím doprovodí od tohoto týdne.
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených tanečních filmů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: Variety, GamesRadar+