Nejsmutnější díl ze všech. Hugh Grant láká na dojemný návrat Bridget Jones

Nejsmutnější díl ze všech. Hugh Grant láká na dojemný návrat Bridget Jones
Deník Bridget Jonesové | United International Pictures
Sequel bude opět vycházet z knihy spisovatelky Helen Fielding, kterou můžete naleznout v knihkupectvích pod stejným názvem. Divačky tentokrát nenaleznou roztržitou hrdinku, které je již přes 50 let, v nejlepším období jejího života. Její láska v podobě milovaného Darcyho totiž zemřela a ona se nejen musí vyrovnat s velkou ztrátou, ale do toho sama vychovává dvě děti a ještě se hodlá vrátit zpátky do života, včetně toho milostného.
Bridget Jonesová: Láskou šílená
Bridget Jonesová: Láskou šílená
AI
70%
V tom by jí měla pomoci nejen nová postava „mladého zajíčka“ v podání Lea Woodalla, ale také návrat starého známého svůdníka Daniela Cleavera v podání Hugha Granta. Ten ve třetím díle s názvem Dítě Bridget Jonesové chyběl a mělo se za to, že tato postava zahynula, na samém konci filmu ovšem bylo naznačeno, že se přeci jen nachází mezi živými. Ve čtyřce si ho tak fanynky užijí do sytosti. Právě Grant se o blížícím se pokračování rozpovídal v show Grahama Nortona na BBC.
Poznamenal, že diváky čeká sice zase vtipná, ale zároveň také velmi, ale opravdu velmi smutná podívaná. Naznačil tedy, že tvůrci motiv ztráty blízkého člověka opravdu jen nenaťuknou, ale bude hlavní částí snímku, jenž tak nejspíš oproti minulým dílům malinko zvážní a změní atmosféru. „Je to velmi dobrý a dojemný scénář. Ke scénářům bývám většinou hrozně kritický. Tenhle byl skvělý,“ řekl Grant v talk show.
Deník Bridget Jonesové
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Upozorňuje na to, že čtvrtý díl bude z velké části i velmi osobní. Autorka Helen Fielding jej totiž napsala poté, co přišla o manžela a zůstala na výchovu dětí sama. A jelikož se spisovatelka podílí i na scénáři, můžeme možná očekávat o něco intimnější a osobnější snímek. Ohledně návratu Cleavera ovšem nějakou dobu podle herce panovaly dohady. On sám moc neviděl způsob, jak vrátit svého svůdníka zpátky do hry, tvůrci ho však chtěli do děje za všech okolností dostat.
Grant zprvu nebyl spokojený s linkou a směřováním, jež scenáristé jeho charakteru připravili. „Měl jsem pocit, že to, co mi scenáristé nabídli, bylo fajn, ale ne vynikající,“ naznačil Grant a dodává, že sám přišel s nápadem, jak jeho charakter zatraktivnit a dát mu nový impuls. Nelíbilo se mu, že by mělo jít o šedesátiletého muže, který je stále jen sukničkářem a balí jednu krasavici za druhou. Věděl, že jeho postava potřebuje vývoj, další rozměr. „Něco se mu muselo v době mezi druhým a čtvrtým dílem stát,“ dodává Grant a naznačuje směřování své postavy.
Dítě Bridget Jonesové
Dítě Bridget Jonesové
Dítě Bridget Jonesové
Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Bridget Jonesová - S rozumem v koncích
Nové dobrodružství Bridget Jones tedy bude v mnoha ohledech odlišné než předchozí filmy a smrtí Darcyho možná tvůrci u řady fanynek narazí. Dokáže Michael Morris, první mužský režisér série, tuto velkou výzvu splnit a navázat na úspěch předchozích částí? To se dozvíme v českých kinech 20. února.
Podívejte se na žebříček nejlepších romantických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: BBC, The Graham Norton Show