V unikátní poctě pronikneme hlouběji do paranoii a záhady Věci, nejlepšího sci-fi hororu vůbec

V unikátní poctě pronikneme hlouběji do paranoii a záhady Věci, nejlepšího sci-fi hororu vůbec
Věc | Universal Pictures
„Není to tradiční pohled do zákulisí výroby a shrnutí historie, je to hotová pitva,“ slibuje ve zveřejněné upoutávce režisér Ian Nathan, jenž podobný proces absolvoval už s Vetřelci Jamese Camerona. Těm vysekl poctu za přítomnosti mnoha hlavních tvůrců dokumentem Aliens Expanded, přičemž v případě Věci se koncept v mnohém opakuje. Za projektem opět stojí společnost CREATORVC, která dala dohromady také obsáhlý rozbor osmdesátkového hororu v dokumentu In Search of Darkness.
Věc
Věc
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
85%
Už v něm nechyběly vzpomínky Johna Carpentera, jenž absolvoval křížový výslech také pro The Thing Expanded. Tvůrci ostatně berou zřetel na bohaté tematické podhoubí a nespočet fanouškovských teorií, jež zprvu nedoceněnou klasiku s Kurtem Russellem dodnes obklopují. Producent Josh Weiss ve videu láká na mikroskopické zkoumání každičkého aspektu, který lze z legendárního filmu vytáhnout. Jeho kolega David Weiner současně upozorňuje na záměrně enigmatickou náturu díla, které publiku odepírá jednoznačné interpretace, čímž souzní s osobností svého režiséra.
The Thing Expanded: trailer | CREATORVC
Carpenter si dle Weinera uvědomoval, že komunikuje s inteligentním obecenstvem, což se do Věci v každém ohledu pozitivně promítlo. „Dostali jsme možnost prozkoumat paranoiu, boj o přežití a další motivy Carpenterovy klasiky, a to všechno na základě toho, po čem fanoušci touží. Tito fandové jsou opravdu úctyhodným informačním zdrojem a rád bych se naočkoval jejich genialitou,“ podtrhl Nathan existenční symbiózu fascinujícího filmu a jeho věrné divácké komunity, která je pro celý projekt zásadní.
Snímek si můžete už nyní předobjednávat na webu The Thing Expanded a za odměnu pak uvidíte své jméno přímo v titulcích. Zajistit si rovněž můžete účast v celodenním programu zahrnujícím rozhovory s herci a tvůrci. Autoři dokumentu se zavazují k předložení definitivního rozpitvání jednoho z nejlepších sci-fi hororů kinematografie, na němž se máte šanci podílet a také zakoupit přidružený fyzický merch až do 2. září. Součástí retrospektivy bude i širší kulturní kontext včetně Campbellovy předlohy, jejíž nedávná česká edice pod názvem Ledové peklo přinesla i spoustu informací ze spisovatelova života a tvůrčího procesu.
Věc
Věc
Věc
Věc
Věc
Příběh o vědecké expedici, která v přírodních podmínkách neslučitelných s lidským životem čelí parazitovi schopnému napadat a dokonale replikovat jiné organismy, dále rozvinul ještě filmový prequel Věc: Počátek z roku 2011. První filmovou adaptaci přitom natočil Howard Hawks roku 1951 pod názvem Věc z jiného světa. Ta však nedosáhla uznání Carpenterova rapidně odlišného remaku, jímž Kurt Russell definitivně vkročil mezi nejoblíbenější žánrové drsňáky.
Zdroj: Movieweb
Prohlédněte si také žebříček nejlepších dokumentárních filmů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.