I takové jsou trendy. Michael Bay chce zfilmovat záchodový fenomén, který vymývá mládeži hlavy

I takové jsou trendy. Michael Bay chce zfilmovat záchodový fenomén, který vymývá mládeži hlavy
Skála | Touchstone Pictures
Videa, jež Alexey Gerasimov začal na YouTube kanál DaFuq!?Boom! vypouštět od února 2023, měsíčně generují desítky milionů zhlédnutí a vydělávají miliony dolarů. Lidé se v komentářích možná pozastavují nad apokalyptickým dopadem, které tenhle trend může mít na mentální evoluci lidstva, ale fenomén kombinující záchodový humor s údernou znělkou a parodií na terminátoří náměty je na světě. A Michael Bay, nedekorovaný generál hollywoodské explozivní zábavy, se toho přirozeně chytil.
Michael Bay
Michael Bay

Režisér

7.3
„Jednání právě aktivně probíhají na televizní frontě a ve velmi rané fázi i v oblasti filmu,“ potvrdil Goodman v podcastu Strictly Business. Jak příhodné, o nic jiného než o dobrý obchod ostatně jít nemůže. Bay v Paramountu plnil křehké prasátko výdělečnou sérií Transformers, která pojednává o mimozemských Autobotech uštědřujících nakládačku různým dalším strojům či životním formám, které velmi efektně vybuchují. Jeho kriticky ztrhané (s výjimkou jedničky z roku 2007) blbiny za spoustu peněz se od The Skibidi Toilet nápadně odlišují – hit z YouTube je obří blbost za pár šlupek. A to může Paramount převážit na úroveň technicky vypiplaného Optima Primea.
Gerasimov vyprodukoval přes 70 videí v rozmezí jedné až pěti minut, v nichž se nemluví, dokola hraje stejná hudba a záchodové hlavy mají bojové techniky jak ze seriálu Banda (The Boys) nebo ze Supermana. Dnešní nastupující teenageři si tenhle bizárek vzájemně nasdíleli a teď se nikdo nemůže divit, že Hollywood chce jít s dobou. A jelikož mu už nevelí Spielberg, jenž udával blockbusterové trendy v podobě Indiana Jonese nebo Jurského parku, musíme se smířit s tím, že se budeme doslova dívat do hajzlu.
The Skibidi Toilet
The Skibidi Toilet
The Skibidi Toilet
Transformers: Pomsta poražených
Sean Connery, Nicolas Cage
„Mohu prozradit, že Michael a Jeffrey Beecroft, jeho letitý produkční designér a parťák ze všech jeho filmů, úzce spolupracují s Alexeyem, aby tomu dodali profesionální pohon. Pokud se rozhodneme jít s tím do filmu a televize, bude to s úplně jinými zdroji, než jaké mají tvůrci na internetu,“ pokračoval Goodman, jenž naznačil, že filmová a televizní franšíza Skibidi Toilet by mohla udeřit ve stylu Johna Wicka nebo sci-fi District 9. Takže opravdu žádné levné animáky, nýbrž shánění herců, kteří svolí k zasazení vlastní hlavy do záchodové mísy. A ještě k tomu zazpívají a z očí jim budou tryskat lasery na robotické nepřátele.
Když si ale Deadpool může vzkřísit Wolverina a vystavět nejnavštěvovanější blockbuster roku na tom, že do kamery neustále shazuje vlastní franšízu, tak proč to celé rovnou nespláchnout a nezablbnout si pořádně. Zbývá už jen obsadit „Hawk Tuah“ blondýnku a virální hit je zaručený.
Zdroj: JoBlo, Variety