Vyšehrad se vrací na prvních fotkách. „Dvojky jsou lepší než jedničky,“ láká Jakub Štáfek

Vyšehrad se vrací na prvních fotkách. „Dvojky jsou lepší než jedničky,“ láká Jakub Štáfek
Vyšehrad 2 | Bioscop
V těchto dnech totiž začalo natáčení snímku, který má pracovní název Vyšehrad ², a podle plánu by filmaři měli být v terénu do září. Tvůrčí tým zůstal téměř stejný – režie se opět ujal Martin Kopp ve spolupráci se Štáfkem, pod scénářem je podepsán Tomáš Vávra. Před kamerou se vedle Štáfka v hlavní roli oblíbeného Laviho objeví i Jakub Prachař jako fotbalistův agent Jarda, chybět nebude ani klubový předseda Ondřej Pavelka či trenér Jiří Ployhar.
Vyšehrad 2: film o filmu | Bioscop
Laviho filmovou rodinu opět hraje Šárka Krausová a nyní třináctiletý Jakub Jenčík, který v prvním filmu velmi zaujal. Pestrý ansámbl znovu doplní třeba David Prachař, Ivana Chýlková, Jaromír Bosák, Jaroslav Plesl nebo David Novotný, nově se objeví Lukáš Vaculík, Václav Neužil, Adam Ernest či Filip Březina. Samozřejmostí budou i camea mnohých tuzemských sportovců.
„My se obecně řídíme heslem, že dvojky jsou lepší než jedničky,“ popisuje dvojsmyslně Štáfek v oficiální tiskové zprávě. „Jedničkou jsme nastavili laťku vysoko a jsme si vědomi toho, že musíme být ještě lepší, takže k tomu tak přistupujeme. A zatím to vypadá, že se diváci budou opravdu hodně smát. Stejně jako se my smějeme na place.“
Vyšehrad 2
Vyšehrad 2
Vyšehrad 2
Vyšehrad 2
Vyšehrad 2
„Vyšehrad vyrábíme jako lék do dnešní příliš korektní doby. Máme trochu obavu, že by se mohlo stát, že se doba stane ještě korektnější a že se takovéto filmy třeba jednou zakážou a nebudou se moct tvořit. Humor nás spojuje a dává nám potřebný životní nadhled. Proto je Vyšehrad tak důležitý,“ doplnil Štáfka poněkud přehnaně jeden z producentů Ctibor Pouba.
Z jeho tvrzení je každopádně zřejmé, že další Laviho dobrodružství rozhodně nehodlá umenšit jeden z trademarků vyšehradského světa – totiž důraz na tzv. nekorektní humor nevyhýbající se prolamování tabu a utahování si z ožehavých témat. O příběhu jsme se zatím žádné detaily nedozvěděli, zdá se však, že se Lavi proti své vůli aspoň na chvíli dostane až do jednoho vesnického klubu. Uvidíme, jaké všechny patálie mu to přinese.
Druhého Vyšehradu bychom se v kinech mohli dočkat už za necelý rok, totiž na jaře 2025. zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejlepších českých sportovních filmů.
Zdroj: Bioscop