Naposledy V zajetí démonů. Zásadní hororová série dekády zná datum rozlučky

Naposledy V zajetí démonů. Zásadní hororová série dekády zná datum rozlučky
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz | Warner Bros.
Vesmír Conjuring se dosud skládá z osmi celovečerních filmů včetně panenky Annabelle a zlověstné Sestry, jejíž druhý lekačkový festival si loni v létě dokráčel pro neoslnivé recenze. Se zanedbatelným rozpočtem 38 milionů dolarů ovšem vydělal přibližně sedmkrát víc, tudíž žhavý divácký materiál se musí dál kout. V zajetí démonů jsme dosud okusili třikrát, první dva díly pod taktovkou Jamese Wana se považují za vrchol mainstreamových duchařin a elegantně protnuly reálné dějové podklady s intenzivním nadpřirozenem, před nímž by prchali i borci z Predátora.
V zajetí démonů
V zajetí démonů
  • Netflix
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
81%
Trojka v režii Michaela Chavese měla chladnější přijetí, přestože odvážně vybočila k detektivní zápletce a ambivalentněji se pídila po podstatě zla. V účetních záznamech ale za předchůdci klopýtala a Wan, jenž se vrhnul na režii dvou dílů Aquamana a Warrenovi dál vede jako producent, v rozhovoru pro Collider kladl důraz na pečlivou kvalitativní přípravu. „Právě na tom děláme,“ potvrdil směrem ke čtvrtému dílu. „Na těch filmech si dáváme záležet. Dáváme si na čas, abychom se vydali správným směrem a vystihli emoce příběhů Warrenových, které chceme odvyprávět a potenciálně ukončit. Chceme si být jistí, že máme ten správný příběh,“ prozradil hororový guru, jenž stál také u zrodu série Saw.
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz
V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz
V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů (2013)
V zajetí démonů 2
Wan měl spolu s Peterem Safranem prsty v každém z osmi filmů, které dohromady tvoří nejvýdělečnější hororovou sérii kinematografie. Safran však momentálně s Jamesem Gunnem dohlíží na resuscitaci filmového DC univerza, zatímco Wanova společnost Atomic Monster utvořila koalici s hororovou dílnou Blumhouse, domovem hitů jako M3GAN, Neviditelný nebo Pět nocí u Freddyho. Na posledním V zajetí démonů se tak budou podílet nejvytíženější žánroví hráči, přičemž o návrat Wilsona a Farmigy se obávat nemusíme. Snímek zřejmě za sérií zatáhne oponu, čtvrté Conjuring je jediným zbylým projektem ve výrobě – roku 2022 vzaly za své plány na celovečerák, jenž byl zacílený na bubáka zvaného Crooked Man, který děsil hrdiny V zajetí démonů 2.
Podívejte se, zda se V zajetí démonů nachází v žebříčku nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu
Zdroje: Collider, ComicBook