Nálož informací o pokračováních

Nálož informací o pokračováních
naloz-informaci-o-pokracovanich-1
Hned zkraje to nejbolestnější - Martin Lawrence a režisér John Whitesell spolu natočili Agenta v sukni 2 a jakoby té hrůzy nebylo dost, budou spolu pracovat i na trojce. Přesně tak, vrací se Lawrence v obřím latexovém oblečku, peklo má brány vždy otevřené (v takovém světě by se snad i Herkules 3D mohl dočkat pokračování). Potěšující je naopak zpráva, že by třetího (myšleno v nové sérii) Bonda mohl režírovat Sam Mendes. Nový Bond má po krachu MGM nemalé problémy a dlouhou dobu nebylo vůbec jisté, zdali bude série pokračovat. Mendesovo jméno má tyto pochyby zmírnit a je bez debat, že jde o odvážný a velmi zajímavý tah. Mendes je režisér velmi flexibilní a i když ještě nikdy nezabředl do čistě akčního žánru, Road to Perdition je jednoznačným důkazem toho, že stylové filmy umí. Schválně, jestli se z téhle novinky vyklube kachna, nebo nastoupí na režijní sesli bondovské série charakterní režisér (ostatně, Quantum of Solace režíroval Marc Forster, který též do té doby neměl s akčním žánrem žádné zkušenosti).

Hugh Jackman potvrdil práce na pokračování Wolverinea a též ujistil fanoušky, že oznámené Japonsko bude skutečnou kulisou druhému dílu. Méně příjemně zní ohlášená doba natáčení – natáčet se dle Jackmana začne „někdy za rok, rok a půl“. Tím pádem by se druhý Wolverine podíval do kin až někdy v druhé polovině roku 2012. Ten samý rok přinese též pokračování povedeného restartu vesmírného Star Treku, konkrétně v amerických kinech by tomu mělo být 29. června. Očekává se stejné obsazení, otazník nicméně visí nad režií – J.J. Abrams zatím svůj návrat nepotvrdil a není jisté, zdali snímek nepodrží jen z pozice producenta (na druhou stranu, Monstrum bylo důkazem toho, že i v takovém případě má Abrams projekt pevně pod kontrolou a jeho podpis je citelně znát).
naloz-informaci-o-pokracovanich-2
Producent Michael De Luca se rozpovídal o pokračování Ghost Ridera. Dvojka by měla nést podtitul Spirit of Vengeance, Mark Steven Johnson se na režijní stoličku nevrátí, stejně tak nemají diváci počítat s opětovnou účastí Evy Mendes. Přístupnost by měla být „Hard PG-13“ (bůh ví, co si pod tím představit, tak trochu si to odporuje), snímek se bude odehrávat v Evropě (= levnější lokace, pravděpodobně nižší rozpočet), dost možná dojde na 3D technologii (úspěch Avataru bude ještě dlouho viset v hlavách producentů) a dvojka by měla být jakýmsi svěžím restartem, který dá zapomenout na blbou jedničku. Doposud dobře. Režie nejspíš připade Davidu S. Goyerovi – odtud špatně. Goyer je sice poměrně šikovným komikovým scenáristou (Batman Začíná, Temný rytíř, Blade), současně se ale projevil jako mizerný komiksové režisér (Blade: Trinity). Samozřejmě může vždycky překvapit.

Jasněji začíná být i okolo prequelu Věci Johna Carpentera. Scenárista seriálu Battlestar Galactica konečně dokončil scénář a coby režisér byl vybrán debutující Matthijs von Heiningen, který se doposud živil točením reklam. Natáčení by mělo začít v červnu a děj se bude točit okolo posádky norské základny, která měla prvně tu čest se setkat s vesmírným tvorem. Doufejme, že to dopadne lépe, než v podobných končinách odehrávající se Whiteout