Zachrání třetí Strážci Galaxie Marvel? První recenze jsou venku

Zachrání třetí Strážci Galaxie Marvel? První recenze jsou venku
Strážci Galaxie 3 | Marvel Studios
Američtí recenzenti a recenzentky, kteří snímek zatím viděli, nám čekání příliš neusnadňují. S poměrem kladných hodnocení 82 % na agregátoru Rotten Tomatoes je alespoň patrné, že se nejedná o naprostý průšvih, přesto jde o číslo nižší než u obou předchozích dílů, jež se oba ustálily na 85 %. Značí to, že nás nečeká sázka na jistotu.
Dosavadní číslo vyplývá ze stovky nejrychlejších recenzí, které mají zpravidla tendenci spíš nadhodnocovat. Je tedy dost dobře možné, že Strážci skončí někde okolo 75 %, což je na komiksovku Marvelu spíš rozpačitý výsledek. Obzvlášť američtí mužští recenzenti bývají k Marvelu shovívavější. Je třeba připomenout, že nejde o průměrné hodnocení filmu, ale o poměr těch, kteří výsledek přímo označují za pod/nadprůměrný. Tento princip má tendenci generovat vysoká procenta, protože hodnocení 6/10, které už u blockbusteru považujeme za zklamání, přičemž málokterá recenze má potřebu jít níž, má stejnou hodnotu jako 10/10.
Z přehledu 99 momentálně započítaných reakcí se u většiny objevují 4 hvězdičky z pěti, 8 bodů z 10 nebo školní známka B+ či B-. Varovné jsou spíš negativní recenze z velkých médií jako New Yok Post, Vanity Fair, The Daily Telegraph Rolling Stone nebo Slant Magazine.
Strážci Galaxie: Volume 3 – superbowl trailer
Když se pak podíváme na individuální texty, vidíme jedno hlavní téma. Třetí Strážci jsou poměrně nevyvážený film, který mixuje upřímné drama s absurdní akcí způsobem, který ne každému vyhovuje. „Polovina je drama se zaměřením na téma ztráty a teroru. Je to podivná, těžkopádná slátanina, která občas fascinuje, ale jinak je nafouklá a bezcílná,“ hodnotí ve své negativní recenzi Richard Lawson z Vanity Fair.
Strážci Galaxie: Volume 3
Strážci Galaxie: Volume 3
  • Disney+
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
85%
Ostatní jsou většinou smířlivější, i když poukazují na stejné problémy. „Strážci Galaxie jsou přecpaní a maličko přestřelení co do stopáže. Ale jde také o vtipné a srdečné rozloučení Gunna s jeho partou problémistů,“ píše Zaki Hasan ze San Francisco Chronicle. Eric Francisco z Inverse je pak nejspokojenější: „Strážci přetékají zvířecí zuřivostí a lidskou komplexitou, nádherně rozšiřující základní téma série o nalezených rodinách.“
Kritici a kritičky se alespoň víceméně shodují v tom, že trojka pasuje ke svým předchozím dílům, můžete si tedy připomenout jejich slabiny a silné stránky a tušit, jestli jde o film pro vás. Nic šokujícího pozitivním či negativním směrem nás asi nečeká. Těžko říct, jestli takový výsledek bude stačit. Možná se však ukáže, že právě normální povedená marvelovka je to, co publikum po rozpačitém Ant-Manovi trochu uklidní.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu