Trailer: Jason Statham se pod dohledem režiséra kultovních gangsterek stane Rozhněvaným mužem

Trailer: Jason Statham se pod dohledem režiséra kultovních gangsterek stane Rozhněvaným mužem
Rozhněvaný muž (2021) | Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Guy Ritchie je prostě klasa. Mistr přes stylové britské gangsterky mi v současnosti navíc dělá radost hned ve dvou ohledech. Jednak točí jeden film za druhým (za posledních deset let jich zvládl pět), za druhé už se dávno nenechává svazovat žádnými žánrovými či tematickými škatulkami (viz Král Artuš: Legenda o meči, Aladin, Gentlemani). A úplně největší radost mi dělá právě v těchto dnech, kdy pracuje na bondovsky laděném akčňáku Five Eyes a hned po něm by měl začít točit svou obdobu filmových hitů jako jsou Tucet špinavců či Hanebný pancharti. Ještě než však dojde na tyto dva nářezy, měli bychom se už brzy dočkat jeho čerstvé novinky s názvem Rozhněvaný muž, v níž se v hlavní roli objeví Ritchieho dlouholetý parťák Jason Statham (který bude i ve zmíněném Five Eyes!).
Trailer:
Rozhněvaný muž
Rozhněvaný muž se v prvním traileru maličko překvapivě profiluje jako zdánlivě tradiční "stathamovka". Oblíbená akční hvězda si zřejmě střihne další z pro něj typických rolí - odtažitý drsňák s tajemnou minulostí, jenž jde nekompromisně za svým cílem, jímž bude patrně stará dobrá pomsta. Upoutávka rozhodně má náboj, nápady, nejeden cool moment, zajímavý casting (stále viditelnější Holt McCallany a hlavně Josh Hartnett, jenž po čtrnácti letech hraje v atraktivním filmu) a Jason je opět za boha, jemuž by se chtěla spousta chlapů podobat.
Zvláštní na tom celém je, že za něčím takovým stojí právě Ritchie, jenž se Stathamem natočil už tři filmy, ale ani jeden z nich se nedá označit za přímočarou žánrovku na osvědčené téma. Proto se radši připravuju na možnost, že trailer klame tělem a z na první pohled standardního akčního thrilleru s modelovým příběhem se nakonec vyklube něco rafinovanějšího a progresivnějšího. A tudíž hodného svého osobitého autora, který je v poslední době vskutku ve formě.
Do českých kin by měl snímek dorazit 1. července.