TOP kina ČR: Zažehnají "mazlíčci" bídnou letní návštěvnost?

TOP kina ČR: Zažehnají "mazlíčci" bídnou letní návštěvnost?
Tajný život mazlíčků 2 | CinemArt
5. PSÍ POSLÁNÍ 2 (země vzniku: USA)
Kathryn Prescott, Henry Lau
| Constantin Film
Tržby 1 milion korun / návštěvnost 6.849 diváků
Třetí víkend v českých kinech a aktuální páté místo pro druhé Psí poslání. Vztah člověka a jeho "nejlepšího" přítele je vděčným tématem filmařů. Za necelé tři týdny má snímek nicméně na kontě pouhých 34.569 diváků a 5 milionů korun.

4. ALADIN (USA)
Naomi Scott
Naomi Scott | Walt Disney Studios
Tržby 1 milion 415 tisíc korun / návštěvnost 9.277 diváků
Déle než měsíc se zajímáte o nového Aladina. Hraná verze muzikálu doplněna o digitálního rapujícího džina přitáhla za necelých pět týdnů od premiéry do kin přes 93 tisíc diváků. Tržby činiyl téměř 15 milionů korun.

3. PODFUKÁŘKY (USA)
Anne Hathaway, Rebel Wilson
Anne Hathaway, Rebel Wilson | MGM
Tržby 2 miliony 642 tisíc korun / návštěvnost 16.944 diváků
První čtvrteční novinka na bronzové příčce. Ujetá komedie, v níž si dvojice žen dělá srandu z movitých mužů, přitáhl zájem díky dvojici hvězdných hereček Rebel Wilson a Anne Hathaway. Nenároční odpočinková záležitost do vyprahlého léta.

2. MUŽI V ČERNÉM: GLOBÁLNÍ HROZBA (USA)
Chris Hemsworth, Tessa Thompson
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Tržby 2 miliony 859 tisíc korun / návštěvnost 17.732 diváků
Pouhý jeden víkend vydrželo kralování novým Mužům v černém s pořadovým číslem 4. Za necelé dva týdny od premiéry mají na kontě téměř 52 tisíc diváků a 8,5 milionů korun. Celosvětově při investicích 110 milionů dolarů mají na kontě pouhých 182 mega. Jestli tahle mise skončí alespoň vyrovnaným rozpočtem, budou si moct tvůrci gratulovat.

1. TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 (USA)
Tajný život mazlíčků 2
Tajný život mazlíčků 2 | Illumination Entertainment
Tržby 8 milionů 91 tisíc korun / návštěvnost 54.212 diváků
Necelé tři roky po veleúspěšné jedničce je tady druhý Tajný život mazlíčků. Snímek odstartoval fikaně týden před koncem školního roku, ale oproti předchozímu filmu, který měl premiéru v půlce srpna, si pohoršil. Jednička totiž startovala se 14 miliony korunami a 102 tisíci diváky. Uvidíme, jak ve výsledku tvůrci na první film navážou. "Mazlíčkovská" značka táhne, ale jisté už dopředu bylo, že kreativně se na první seznámení s touhle svéráznou partou zvířat důstojně navázat zkrátka nepodaří.
1cdd689f
Uzly a pomeranče | BontonFilm
Z dalších čtvrtečních novinek se již do TOP 20 žádný snímek nedostal. V předpremiéře byl nicméně odvysílán titul Uzly a pomeranče (2019, premiéra 11. července) pojednávající o dospívání, koních a lásce dvou mladých lidí. Do 9 kin vyrazilo na film 1.010 diváků. Tržby činily 68 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.