Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Cesta kolem světa za 80 dní se představuje v novém hávu. Víme, kdo se zhostí role Philease Fogga
    Seriály12. 10. 2021
    Cesta kolem světa za 80 dní se představuje v novém hávu. Víme, kdo se zhostí role Philease Fogga

    Co se týče Cesty kolem světa za 80 dní, v paměti mi nejvíce utkvěl animovaný španělský seriál, ve kterém se z Philease Fogga stal lev jménem Willy Fog a jeho dobrodružství kolem světa komplikoval zrádný vlk s leskem v oku.

  2. Odhodlaný přírodovědec David Attenborough nevzdává boj za klima. Jeho nejnovější animák si přehrajete zdarma
    Filmy12. 10. 2021
    Odhodlaný přírodovědec David Attenborough nevzdává boj za klima. Jeho nejnovější animák si přehrajete zdarma

    Ochrana životního prostředí se stává jedním z nejdůležitějších témat naší populace. Důvod je nasnadě, planeta začíná kolabovat, a pokud nezastavíme změny kolem nás, dojde ke zhroucení našeho světa. Boj o přírodu se tak rozpoutal ve velkém, stále je ale mezi námi a hlavně mezi politiky mnoho těch, kteří tento problém řešit odmítají. Proto se iniciativy chopilo mnoho známých osobností, které se snaží skrze svou slávu s bojem pomoci. Těmi nevýraznějšími a nejslavnějšími jsou rozhodně herec Leonardo DiCaprio a britský přírodovědec David Attenborough.

  3. Myši patří do nebe si zaslouží poklonu za odvážný příběh. Děti ho ale znovu vidět chtít nebudou
    Recenze11. 10. 2021
    Myši patří do nebe si zaslouží poklonu za odvážný příběh. Děti ho ale znovu vidět chtít nebudou

    Animovaný snímek Myši patří do nebe vznikl v české, francouzské, slovenské a polské koprodukci. Jeho tvůrci v čele s režiséry Janem Bubeníčkem a Denisou Grimmovou vsadili na loutkovou animaci a hrdě tak navazují na tradici loutkářství u nás.

  4. Legenda jménem Sandokan. Kabir Bedi kvůli němu musel utéci do Hollywoodu
    Téma10. 10. 2021
    Legenda jménem Sandokan. Kabir Bedi kvůli němu musel utéci do Hollywoodu

    Vinnetou, Old Shatterhand a Sandokan, to jsou největší idoly dnešních zhruba čtyřicátníků a padesátníků. Zatímco v USA zdobila trička loga Coca-Coly nebo rockových kapel, u nás to byl jednoduše Sandokan, ale štěstí měli jen někteří, protože to bylo velmi nedostatkové zboží. Pojďme si společně zavzpomínat na slavného Tygra z Mompracemu. Dozvíte se něco, co jste možná ani nevěděli.

  5. Asimovova Nadace drží diváky v napětí, krásném vizuálu, ale i ve zmatku
    Recenze9. 10. 2021
    Asimovova Nadace drží diváky v napětí, krásném vizuálu, ale i ve zmatku

    Milovníci sci-fi žánru si letos přijdou na své. Kromě očekávané premiéry nejnovější adaptace Duny od Franka Herberta vznikla adaptace další legendární románové ságy Nadace od Isaaca Asimova v produkci Apple TV+.

  6. Vikingové: Valhalla – venku jsou první záběry z natáčení nového seriálu
    VOD6. 10. 2021
    Vikingové: Valhalla – venku jsou první záběry z natáčení nového seriálu

    Natáčení nejnovějšího výpravného seriálu v produkci Netflixu Valhalla je v plném proudu. A jak název napovídá a jak možná televizní nadšenci vědí, jedná se o spin-off seriálu Vikingové, který se od roku 2013 dočkal šesti sezón.

  7. U diváků nebodovali, přesto se vrací. Druzí Příšerákovi jsou na světě
    Filmy5. 10. 2021
    U diváků nebodovali, přesto se vrací. Druzí Příšerákovi jsou na světě

    Animovaný snímek Příšerákovi z roku 2017 nepatří k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu, co tvůrci pro milovníky rodinných filmů připravili (průměrné hodnocení se pohybuje jen lehce nad 40 %). Přesto se titul dočkal pokračování.

  8. Snažila se navázat na úspěch slavné Pevnosti Boyard, ale selhala. Pamatujete na soutěž Po stopách Xapatanu?
    Téma2. 10. 2021
    Snažila se navázat na úspěch slavné Pevnosti Boyard, ale selhala. Pamatujete na soutěž Po stopách Xapatanu?

    Po stopách Xapatanu byl dobrodružný soutěžní pořad francouzské televizní stanice Antenne 2 z roku 1992. Jeho natáčení probíhalo v Mexiku poblíž města Ciudad Valles a moderátorkou pořadu byla Sophie Davant, která uváděla s kolegou Patricem Laffontem i soutěž Pevnost Boyard.

  9. Přehled říjnových premiér na Netflixu. Vrací se zabiják, který vyměnil profesi za službu v domácnosti, Pokémon i řeznictví předělané na pěstírnu marihuany
    VOD1. 10. 2021
    Přehled říjnových premiér na Netflixu. Vrací se zabiják, který vyměnil profesi za službu v domácnosti, Pokémon i řeznictví předělané na pěstírnu marihuany

    Je tu začátek října, což znamená jediné – tradiční seznam premiér v produkci společnosti Netflix, na které se můžeme těšit v průběhu celého měsíce. Vše odstartuje hned prvního října Jake Gyllenhaal v remakeu dánského thrilleru Tísňové volání pod názvem Viník, napínavý fantasy seriál Zámek a klíč se vrací s druhou řadou a vše zakončí prequel k Armádě mrtvých – Armáda zlodějů.

  10. What If...? Animovaná podívaná od Marvelu se nebojí své hrdiny vraždit ve velkém
    Recenze30. 9. 2021
    What If...? Animovaná podívaná od Marvelu se nebojí své hrdiny vraždit ve velkém

    Úplně první animovaný projekt studia Marvel v jeho historii vznikl pro službu Disney+ a na obrazovky zamířil v polovině srpna. Od té doby se publikum dočkalo již sedmi dílů, a pokud byl seriál Loki peckou s ohledem na vysokou sledovanost, díky čemuž si vysloužil druhou řadu, What If...? je závanem svěžího vzduchu, který se milovníkům komiksových předloh musí líbit.

  11. My Little Pony: Nová generace plní přesně, co má. Magie přátelství opět vítězí a noví poníci jsou roztomilejší
    Recenze28. 9. 2021
    My Little Pony: Nová generace plní přesně, co má. Magie přátelství opět vítězí a noví poníci jsou roztomilejší

    Snad každé dítě se v uplynulých minimálně deseti letech setkalo se světem kouzelných poníků My Little Pony, ať už v podobě několika animovaných seriálů a filmů, nebo v podobě hraček od společnosti Hasbro. Nejslavnější seriál (o čtvrté generaci poníků) s podtitulem Přátelství je magické vznikl v roce 2010 a po něm následoval v roce 2017 My Little Pony Film, který ale publikum příliš nezaujal. Nyní Netflix a Hasbro přišli s úplně novou (pátou) generací poníků a snímek Nová generace je jen odrazovým můstkem k dalšímu seriálu. Pojďme si ho představit.

  12. Zaklínač rozšiřuje svůj vesmír. Oznámena byla nejen třetí řada, ale i další animovaný film a rodinný seriál
    VOD27. 9. 2021
    Zaklínač rozšiřuje svůj vesmír. Oznámena byla nejen třetí řada, ale i další animovaný film a rodinný seriál

    O víkendu proběhlo setkání fandomu seriálu Zaklínač v rámci události Netflix's TUDUM na YouTube. V rámci něj se všichni dozvěděli řadu zajímavostí týkajících se budoucnosti Zaklínače a všechny zprávy je musely velmi potěšit.

  13. Disney+ bude v listopadu slavit druhé narozeniny. Nabídne Shang-Chi od Marvelu a další exkluzivní obsah
    VOD26. 9. 2021
    Disney+ bude v listopadu slavit druhé narozeniny. Nabídne Shang-Chi od Marvelu a další exkluzivní obsah

    Své již druhé „narozeniny“ slaví 12. listopadu služba Disney+, proto si pro své divačky a diváky připravila exkluzivní program, který slibuje nejen lákavé premiéry od studií Disney, Pixar, Marvel, Staw Wars nebo National Geografic, ale i trailery a ukázky z projektů, které připravuje.

  14. To nejlepší od Davida Attenborougha. Tyto jedinečné dokumenty o přírodě byste neměli minout
    Filmy26. 9. 2021
    To nejlepší od Davida Attenborougha. Tyto jedinečné dokumenty o přírodě byste neměli minout

    Dechberoucí záběry přírody nejsou specialitou pouze Davida Attenborougha a zkušeného týmu BBC, řada úžasných přírodopisných dokumentů vznikla i pod hlavičkou National Geographic, Discovery a v poslední době i v produkci Apple TV+ (např. Maličký svět nebo Noční planeta v živých barvách).

  15. Pixar natočil dva nové kraťasy, přináší i pohled do zákulisí
    Filmy26. 9. 2021
    Pixar natočil dva nové kraťasy, přináší i pohled do zákulisí

    Pixar si pro Disney+ opět připravil dva zcela nové krátké filmy v rámci cyklu SparkShorts. Jedná se o projekty Twenty Something v režii Aphton Corbin a Nona v režii Louise Gonzalese.