Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Zpátky do divočiny vsází na roztomilost zvířátek, víc ale bohužel nenabízí
    Recenze22. 12. 2021
    Zpátky do divočiny vsází na roztomilost zvířátek, víc ale bohužel nenabízí

    Australsko-americký animovaný snímek Zpátky do divočiny (Back to Outback) je dalším pořadem pro děti, který si Netflix připravil pro své nejmladší publikum. Devadesátiminutový dobrodružný snímek vypráví příběh pěti zvířecích přátel na útěku ze safari parku, ve kterém dosud žili.

  2. Tipy na nejlepší vánoční filmy pro děti na Netflixu
    Téma21. 12. 2021
    Tipy na nejlepší vánoční filmy pro děti na Netflixu

    I dětské publikum si zaslouží svůj seznam doporučení, na co mohou o svátcích koukat, pokud nechtějí sledovat pohádky a české rodinné filmy, které běží v televizi každý rok.

  3. Nejlepší vánoční filmy a seriály dostupné na Netflixu
    VOD20. 12. 2021
    Nejlepší vánoční filmy a seriály dostupné na Netflixu

    Vánoční svátky jsou tu a k nim patří i sledování oblíbených televizních pořadů. Někdo dává přednost tradičním pohádkám, někdo hororům, další zase snímkům vánočním. Ostatně ty se staly každoroční záležitostí i pro české filmaře. Samozřejmě je to trend celosvětový, takže výběr vánočně laděných filmů a seriálů je opravdu velmi široký.

  4. Robin není myš má tu správnou vánoční atmosféru, i když v něm nejde o dárky pod stromečkem
    Recenze19. 12. 2021
    Robin není myš má tu správnou vánoční atmosféru, i když v něm nejde o dárky pod stromečkem

    Robin není myš (Robin Robin) je po Ovečce Shaun druhým krátkým animovaným snímkem, které studio Aardman připravilo na letošní svátky. A stejně jako Shaun je i Robin ke zhlédnutí na Netflixu.

  5. Recenze: Druhá řada Zaklínače opět naštve mnoho lidí, fantasy je to ale skvělá!
    Recenze18. 12. 2021
    Recenze: Druhá řada Zaklínače opět naštve mnoho lidí, fantasy je to ale skvělá!

    Druhá řada Zaklínače (The Witcher) je po dvou letech čekání konečně venku (první měla premiéru 19. prosince 2019) a Netflix teď bude s napětím sledovat, jak zahýbe s čísly sledovanosti a přihlášených domácností. Premiéra první sezóny Zaklínače totiž v roce 2019 bořila rekordy (sledovalo ji přes 76 milionů domácností, což bylo na Netflixu nejvíc v kategorii seriály) a v celkových číslech ho předčily jen Stranger Things a Mandalorian. Příběh Geralta z Rivie, Ciri a Yennefer nyní pokračuje. A rozhodně je na co se dívat!

  6. Ovečka Shaun: Vánoční příběh servíruje Santovo vánoční klišé s humorem a jistou dávkou cynismu
    Recenze18. 12. 2021
    Ovečka Shaun: Vánoční příběh servíruje Santovo vánoční klišé s humorem a jistou dávkou cynismu

    Animační studio Aardman si na letošní vánoční svátky připravilo hned dva krátké snímky, které jsou nyní dostupné na Netflixu. Jedním z nich je i Ovečka Shaun: Vánoční příběh. A jak už jsme všichni od Shauna zvyklí, je to pořádně zábavná jízda.

  7. Trailer: Nová parta lstivých zločinců se představuje. Přichází Zlouni!
    Filmy16. 12. 2021
    Trailer: Nová parta lstivých zločinců se představuje. Přichází Zlouni!

    V dubnu příštího roku zamíří do kin slibovaný animovaný snímek Zlouni (The Bad Guys) v režii Pierra Perifela, jenž vychází z knižní série od Aarona Blabeye.

  8. Nejčastěji zfilmovaný pohádkový příběh nejspíš pochází z Číny
    Téma15. 12. 2021
    Nejčastěji zfilmovaný pohádkový příběh nejspíš pochází z Číny

    Původu pohádek se věnuje řada vědců po celém světě, přičemž není snadné ho zjistit. Jejich historie prý může sahat až do doby bronzové nebo železné. Je ale zajímavé, že většinu pohádek znají v různých úpravách lidé po celém světě. Nejpravděpodobnější je vysvětlení, že příběhy přicházely z Indie, Egypta a dalších zemí, odkud cestovali obchodníci, účastníci křížových výprav nebo různí nájezdníci či osadníci.

  9. Christopher Nolan sbírá pro svého Oppenheimera ještě víc hvězdných jmen
    Filmy15. 12. 2021
    Christopher Nolan sbírá pro svého Oppenheimera ještě víc hvězdných jmen

    Oppenheimer – prostý a výstižný název novinky režiséra Christophera Nolana o událostech, jež vedly vědce Roberta Oppenheimera k vynálezu atomové bomby. Spojené státy použily dvě jaderné pumy během druhé světové války a svrhly je na japonská města Hirošimu a Nagasaki. O tomto hrůzném činu se dodnes vedou četné diskuse.

  10. Kolo času se roztáčí a nabízí slušnou fantasy podívanou v českých kulisách
    Recenze14. 12. 2021
    Kolo času se roztáčí a nabízí slušnou fantasy podívanou v českých kulisách

    Po letošní Duně a Nadaci je tu další adaptace slavné románové předlohy, která slibuje epický příběh, úžasnou výpravu a kvalitní triky. Jak Kolo času (Wheel of Time) v produkci Amazonu v porovnání se svými kolegy dopadlo? Možná budete překvapení, ale zatím si vede lépe než oba zmíněné projekty. A možná pro mnohé bude náhradou za Hru o trůny.

  11. Druhá řada Bridgertonových je dotočena, premiéry na konci roku se ale nedočkáme
    Seriály13. 12. 2021
    Druhá řada Bridgertonových je dotočena, premiéry na konci roku se ale nedočkáme

    Natáčení druhé sezóny jednoho z nejsledovanějších seriálů minulého roku na Netflixu Bridgertonovi začalo na jaře letošního roku. Druhá řada je tak již kompletní a milovníci tohoto seriálu už jen čekají na oficiální oznámení data, kdy se Bridgertonovi na Netflix vrátí.

  12. Akční průzkumná expedice do záhadného světa. To je nový animák od Disneyho
    Filmy13. 12. 2021
    Akční průzkumná expedice do záhadného světa. To je nový animák od Disneyho

    Walt Disney Animation Studios zveřejnilo umělecký koncept z připravovaného snímku Strange World v režii Dona Halla (Velká šestka, Raya a drak) a Qui Nguyena (Raya a drak), který ke snímku napsal i scénář. Premiéra snímku byla stanovena na 23. listopadu příštího roku.

  13. Seriál The Boys bude pokračovat netradičním způsobem
    Seriály8. 12. 2021
    Seriál The Boys bude pokračovat netradičním způsobem

    Pokud vám v seriálu The Boys něco chybělo a měli jste zájem prozkoumávat další a další aspekty tohoto ne příliš typického světa superhrdinů, budete mít jedinečnou příležitost v novém animované sérii Diabolical.

  14. Vánoční filmy od Netflixu jsou vzájemně propojené. Podívejte se jak
    Téma7. 12. 2021
    Vánoční filmy od Netflixu jsou vzájemně propojené. Podívejte se jak

    Všimli jste si někdy, že má Netflix ve skutečnosti vlastní vánoční filmový vesmír? Pokud nám nevěříte, tento článek vám to názorně předvede.

  15. Tom Holland opráší své muzikálové dovednosti. Dostal roli Freda Astaira
    Filmy7. 12. 2021
    Tom Holland opráší své muzikálové dovednosti. Dostal roli Freda Astaira

    Po houpání se na pavučinách čeká na Toma Hollanda jiná výzva v podobě životopisného snímku o legendárním tanečníkovi, herci a zpěvákovi Fredu Astairovi.