Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Nejdéle vysílané televizní pořady na světě
    Téma12. 3. 2022
    Nejdéle vysílané televizní pořady na světě

    O tom, že jedním z nejdéle vysílaných televizních pořadů na světě jsou Simpsonovi, asi vědí všichni. Víte ale, kolik podobných seriálů tu je, a že téměř každá země má svůj?

  2. Arnold Schwarzenegger startuje první seriál své kariéry
    Seriály8. 3. 2022
    Arnold Schwarzenegger startuje první seriál své kariéry

    Letos se díky reklamě pro SuperBowl stal Diem a nyní konečně míří na Netflix. Řeč je o Arnoldu Schwarzeneggerovi, který se ujme hlavní role v akčním seriálu Utap.

  3. Kriminální knižní bestseller Dům na samotě ve filmové adaptaci ČT
    Recenze7. 3. 2022
    Kriminální knižní bestseller Dům na samotě ve filmové adaptaci ČT

    Dům na samotě – tak se jmenuje nová detektivka České televize vycházející ze stejnojmenného románu Michaely Klevisové. Nesourodá dvojice detektivů z Prahy řeší vraždu v poklidné středočeské vesnici.

  4. Těchto deset popkultuních klasik z osmdesátek nás v Československu minulo
    Téma6. 3. 2022
    Těchto deset popkultuních klasik z osmdesátek nás v Československu minulo

    Po roce 1989 se k nám začala hrnout západní animovaná televizní a filmová tvorba, která dostávala prostor nejen v kinech a v České televizi, ale i na nově vznikajících soukromých televizních stanicích, kterých postupně přibývalo a jejichž program byl velmi bohatý.

  5. Čestmír, Pan Tau, Arabela a další – české dětské seriály, které nestárnou
    Téma5. 3. 2022
    Čestmír, Pan Tau, Arabela a další – české dětské seriály, které nestárnou

    O retro dětských seriálech jsme psali již ve dvou článcích, jeden byl věnovaný zahraničním animovaným seriálům a druhý hraným pořadů pro děti v zahraniční produkci. Jelikož je ale česká tvorba pro děti velmi bohatá, nemůžeme vynechat ani tu naši.

  6. Namluvil medvídka Paddingtona a jako Napoleon si zahrál s Van Dammem. To vše a ještě víc má za sebou ukrajinský prezident Zelenskyj
    Téma2. 3. 2022
    Namluvil medvídka Paddingtona a jako Napoleon si zahrál s Van Dammem. To vše a ještě víc má za sebou ukrajinský prezident Zelenskyj

    Celý svět nyní sleduje dění na Ukrajině. Největším hrdinou boje proti Rusku se stal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, bývalý herec a komik, který ukázal nebývalou odvahu a odhodlání.

  7. Billie Eilish a její bratr hudebně táhnou animák Proměna
    Filmy1. 3. 2022
    Billie Eilish a její bratr hudebně táhnou animák Proměna

    Encantu se podařilo porazit v hitparádách Aladina i Ledové království a už je tu další hráč na hudebním poli, který by mohl přepisovat rekordy písní z animovaných filmů. Desátého března startuje novinka studia Pixar s názvem Proměna.

  8. Film o filmovém hrdinovi – Steven Spielberg se nechal ovlivnit výkonem Stevea McQueena
    Filmy28. 2. 2022
    Film o filmovém hrdinovi – Steven Spielberg se nechal ovlivnit výkonem Stevea McQueena

    Charismatický Steve McQueen a jeho výkon ve slavném snímku Bullittův případ z roku 1968 inspiroval režiséra Stevena Spileberga k natočení snímku o této filmové postavě.

  9. Příběh Cizinky se rozroste o další seriál
    Seriály28. 2. 2022
    Příběh Cizinky se rozroste o další seriál

    Odložená premiéra šesté řady fantasy romantického seriálu Cizinka se konečně uskutečnila a milovníci tohoto pořadu se navíc mohou radovat, neboť bylo potvrzeno, že se dočkají i řady sedmé.

  10. Když romantický film vymyslí život. Romance založené na příbězích skutečných lidí
    Téma27. 2. 2022
    Když romantický film vymyslí život. Romance založené na příbězích skutečných lidí

    Láska je obestřena řadou mýtů a fantazií, které si stavíme na základně filmů, knih a pohádek. Každý máme představy o svém vysněném partnerovi či partnerce, po jejichž boku bychom chtěli zestárnout.

  11. Letos je jim dvacet. Filmy, které neztrácí na kvalitě, i když zestárly
    Téma26. 2. 2022
    Letos je jim dvacet. Filmy, které neztrácí na kvalitě, i když zestárly

    Nestárnou jen lidé, ale také filmy. Pojďme se proto podívat, která z kinematografických děl, „narozených“ před dvaceti lety, vás nejvíce zaujala.

  12. 12 filmů, které by neměly uniknout milovníkům psů
    Téma24. 2. 2022
    12 filmů, které by neměly uniknout milovníkům psů

    Pes je nejlepším přítelem člověka a ten, kdo měl někdy v životě psa, ví, že to není obehraná fráze, ale čistá pravda. Nikdo vás doma nikdy nepřivítá tak jako váš čtyřnohý parťák. Psi zastávají v našich životech výrazné místo a nezapomínají na ně ani filmaři.

  13. Scrat ve vrací! Hysterický veverčák má vlastní seriál a parťákem je mu jeho syn. A žalud
    Seriály23. 2. 2022
    Scrat ve vrací! Hysterický veverčák má vlastní seriál a parťákem je mu jeho syn. A žalud

    Před dvěma lety kreslířka Ivy Silberstein konečně po mnoha letech vyhrála soudní spor o vlastnická práva na postavičku Scrata, kterou vytvořila v roce 1999 a kterou studio 20th Century Fox podle jejích slov používalo bez jejího svolení. Po svém vítězství se nechala slyšet, že se Scrat už v žádném snímku Doby ledové neobjeví.

  14. Já, padouch 4 oficiálně potvrzen. Těšit se ale můžete i na migraci kachen
    Filmy22. 2. 2022
    Já, padouch 4 oficiálně potvrzen. Těšit se ale můžete i na migraci kachen

    Gru, jeho rodina a parta mimoňů se vrátí v novém filmovém dobrodružství, o rok dříve ale do kin zamíří i další snímek animačního studia Illumination s názvem Migration.

  15. První dojmy: Vražedné stíny ukazují prohnilost justičního systému. S hlavními postavami to jde z kopce a nemají sílu to zastavit
    Seriály21. 2. 2022
    První dojmy: Vražedné stíny ukazují prohnilost justičního systému. S hlavními postavami to jde z kopce a nemají sílu to zastavit

    Mimořádně úspěšný seriál Devadesátky skončil, neznamená to ale, že by se vyznavači kriminálního žánru neměli na co těšit. V neděli večer odstartoval nový dvoudílný snímek Vražedné stíny, adaptace románu Petry Bačovské Počmárané nebe s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. Přinášíme popis děje a redakční první dojmy na základě zhlédnutí první ze dvou částí filmu.