Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Světlo a stíny spolu podruhé soupeří. Světlonoška začíná ztrácet sama sebe i svou lásku
    Seriály19. 3. 2023
    Světlo a stíny spolu podruhé soupeří. Světlonoška začíná ztrácet sama sebe i svou lásku

    První řada fantasy série Světlo a stíny na motivy knižní trilogie Griša od spisovatelky Leigh Bardugo měla premiéru na jaře 2021 a za první měsíc vysílání jí zhlédlo přes padesát pět milionů domácností. Seriál se těšil velké popularitě i pochvalným kritikám, jež vyzdvihovaly hlavně výpravu a pěkně vystavěný svět. Záhy po premiéře tedy přišlo potvrzení vzniku druhé řady, které se milovníci tohoto pořadu konečně dočkali.

  2. Idris Elba v očekávaném pokračování seriálu Luther dokázal, že jeho inspektora nezastaví pád z nebes ani vězení
    Recenze11. 3. 2023
    Idris Elba v očekávaném pokračování seriálu Luther dokázal, že jeho inspektora nezastaví pád z nebes ani vězení

    Kriminální seriál Luther o neortodoxním policejním inspektorovi byl hereckým koncertem britského herce Idrise Elby a na jeho pokračování fanoušci a fanynky čekali poměrně dlouho. Nyní se konečně dočkali nového případu ve snímku Luther: Pád z nebes, který natočila společnost Netflix ve spolupráci se stanicí BBC.

  3. Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují
    Filmy8. 3. 2023
    Donatello s brýlemi a Michelangelo s rovnátky. Nové Želvy Ninja se představují

    Snímek s názvem Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem produkoval Seth Rogen s Evanem Goldbergem a do kin by měl zamířit letos v létě, konkrétně 3. srpna. K dispozici je zatím první teaser trailer.

  4. Na Disney+ dorazil třetí Mandalorian, má zpět své dítě a konečně předvedl i slušný souboj stíhaček
    Recenze5. 3. 2023
    Na Disney+ dorazil třetí Mandalorian, má zpět své dítě a konečně předvedl i slušný souboj stíhaček

    Netflix se připravuje na velký návrat úspěšné fantasy Světlo a stíny podle románové trilogie Griša, a tak Disney+ nemohl zůstat pozadu a na březen si připravil také velmi atraktivní lákadlo – třetí řadu Star Wars seriálu Mandalorian.

  5. Březen na Netflixu ve znamení návratu velkých hitů. Elvis coby tajný agent, Světlo a stíny i Vražda v Paříži
    VOD1. 3. 2023
    Březen na Netflixu ve znamení návratu velkých hitů. Elvis coby tajný agent, Světlo a stíny i Vražda v Paříži

    Na začátku nového měsíce vám tradičně přinášíme přehled premiér na Netflixu, na které se můžete těšit. Tentokrát hlavně na pokračování úspěšných projektů, jako jsou druhá řada fantasy seriálu Světlo a stíny, další kriminální případ Adama Sandlera a Jennifer Aniston a nová kauza pro Luthera v podání Idrise Elby.

  6. Noční můra fanoušků Star Wars se stala skutečností. Světelnými meči se ohánějí extrémně okatí špunti
    VOD15. 2. 2023
    Noční můra fanoušků Star Wars se stala skutečností. Světelnými meči se ohánějí extrémně okatí špunti

    Jakmile George Lucas předal Lucasfilm, řada milovníků Star Wars měla špatné spaní a děsila se toho, co Myší dům s Hvězdnými válkami provede. Dosavadním výsledkem je trilogie, která ani vzniknout nemusela, stále přibývající hrané televizní seriály, z nichž řada cílové publikum míjí, a různé spin-offy, z nichž vybočuje pouze Rogue One.

  7. U tebe nebo u mě? Witherspoon a Kutcher jsou do sebe roky zamilovaní, ale ztratili smysl pro humor
    Recenze12. 2. 2023
    U tebe nebo u mě? Witherspoon a Kutcher jsou do sebe roky zamilovaní, ale ztratili smysl pro humor

    U tebe nebo u mě? je název nové romantické komedie, kterou si pro své diváky a divačky připravil Netflix. Neláká jen na daný žánr, který se hodí na oslavu blížícího se svátku svatého Valentýna, ale i na zvučná jména Reese Witherspoon a Ashtona Kutchera v hlavních rolích.

  8. Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story
    Filmy11. 2. 2023
    Disney chce skončit s animovanými propadáky a ždímat osvědčené značky. Neuniknou Ledové království, Zootropolis ani Toy Story

    Posledním snímkům studia Disney se v kině dvakrát nedařilo, Disney Plus je značně zadlužený a mnohé projekty se z finančních důvodů ruší. Je nutné přijít se změnami, animátoři v čele s výkonným ředitelem Bobem Igerem se proto rozhodli vsadit na jistotu.

  9. První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek
    Téma9. 2. 2023
    První reakce na Ant-Mana: Hmyzí Star Wars útočí a fáze pět má prý slušný začátek

    Již za týden bude mít v českých kinech premiéru snímek Ant-Man a Wasp: Quantumania studia Marvel, který odstartuje pátou fázi jeho filmového univerza. Ve Spojených státech proběhla novinářská projekce, tudíž máme k dispozici první ohlasy, jež mohou mnohé napovědět.

  10. Muž jménem Otto je další důkaz, že USA Toma Hankse milují. Na originál ale snímek nemá
    Recenze6. 2. 2023
    Muž jménem Otto je další důkaz, že USA Toma Hankse milují. Na originál ale snímek nemá

    Muž jménem Otto je název amerického remaku švédského snímku Muž jménem Ove, jenž vznikl na základě stejnojmenné knižní předlohy od Fredrika Backmana. Originál byl v roce 2016 nominovaný na dva Oscary za nejlepší zahraniční snímek roku a za masky, trumfnout ho byl proto těžký úkol. Není tedy divu, že se o to pokusil zrovna Tom Hanks. Jeho jméno je totiž něco jako punc kvality.

  11. Docent zahájil vyšetřování a dokazuje, že kriminálka od bývalého kriminalisty je to nejlepší, co můžete na ČT dostat
    Recenze5. 2. 2023
    Docent zahájil vyšetřování a dokazuje, že kriminálka od bývalého kriminalisty je to nejlepší, co můžete na ČT dostat

    Třídílná minisérie Docent je nejžhavějším želízkem v ohni České televize pro letošní rok. Spojuje totiž hned několik osvědčených prvků, na které publikum slyší – kriminální žánr, tvůrce Josefa Mareše, Jana Malindu, Jiřího Stracha a hvězdné herecké obsazení.

  12. Netflixový únor nabídne valentýnské romance, zazobaného vlčáka a ponor do světa golfu
    VOD30. 1. 2023
    Netflixový únor nabídne valentýnské romance, zazobaného vlčáka a ponor do světa golfu

    Únor je za dveřmi, pojďme si proto jako již tradičně představit premiéry, na které se můžeme v průběhu měsíce těšit na Netflixu. Nebudou chybět duchové, dobrodružná plavba kolem světa, rozličná anime, romantika ani sportovní legendy.

  13. Svatba Jennifer Lopez se v Shotgun Wedding změní na přestřelku, u níž se budete smát i chytat za hlavu
    Recenze29. 1. 2023
    Svatba Jennifer Lopez se v Shotgun Wedding změní na přestřelku, u níž se budete smát i chytat za hlavu

    Když se rozhodnete pořádat svatbu na druhém konci světa, kde piráti nejsou jen pohádkovými postavami z knížek pro děti, musíte počítat s tím, že se vám oslava může ošklivě zvrtnout, stejně jako Jennifer Lopez v romantické komedii Shotgun Wedding.

  14. Vítězové letošních Zlatých glóbů. Fabelmanovi porazili druhého Avatara, Spielberg Camerona a nejlepšími seriály jsou Rod draka a Bílý lotos
    Festivaly a ceny11. 1. 2023
    Vítězové letošních Zlatých glóbů. Fabelmanovi porazili druhého Avatara, Spielberg Camerona a nejlepšími seriály jsou Rod draka a Bílý lotos

    Již poosmdesáté se v noci na dnešek vyhlašovali vítězové Zlatých glóbů. Letošní ročník před sebou měl nesnadný úkol – napravit chyby minulých let, které vzbudily pořádné pozdvižení. Ukázalo se totiž, že v osmdesátisedmičlenné porotě nebyl ani jeden Afroameričan, což vedlo i k tomu, že loni žádná televizní stanice udílení cen nevysílala. Navíc se řada celebrit nechtěla vyhlašování účastnit a dokonce svá ocenění začaly vracet.

  15. Keanu Reeves, Jennifer Lopez nebo Chadwick Boseman. Kdo si nechal sáhnout na peníze, aby pomohl jiným?
    Téma8. 1. 2023
    Keanu Reeves, Jennifer Lopez nebo Chadwick Boseman. Kdo si nechal sáhnout na peníze, aby pomohl jiným?

    Nejznámější herci a herečky dostávají za své účinkování ve filmech a seriálech vysoké částky peněz, které navýší celkový rozpočet daného projektu. Přesto se najdou tací, kteří se svého honoráře nebo alespoň jeho části vzdají pro dobrou věc. Toto je několik z nich.