Tereza Spáčilová - IDNES.cz

Autor

Články autora

  1. Téma24. 10. 2009
    Nový český film cílí na třicátníky. A hledá mezi nimi zoufalce

    O českých třicátnících už se netočí jen seriály. Za necelé tři týdny vstoupí do kin nový český film režisérky Jitky Rudolfové na téma bilancujících třicátníků. Jmenuje se Zoufalci a své diváky se snaží najít stylově také přes internet.

  2. Téma21. 10. 2009
    Vinařská bioidyla 2Bobule občas rozesměje, bez křeče to ale nejde

    Takovou inspiraci měli tvůrci "dvojky" filmového hitu Bobule přímo před očima a nevyužili ji. Přitom stačilo přiučit se od vinařů. kteří filmový štáb hostili, a věnovat alchymii filmového řemesla alespoň takovou péči, jakou oni věnují svým hroznům. Možná by se pak 2Bobule blížily víc kýženému vínu, než jen průměrnému jablečňáku.

  3. Téma19. 10. 2009
    Zdeněk Troška natáčí v Africe, má za sebou porod dítěte a spoustu placek

    Režisér Zdeněk Troška se konečně dočkal. Před několika dny odjel natáčet do Afriky, kde se z části odehrává jeho nejnovější snímek Doktor od jezera hrochů. Až na to, že i s celým štábem žije prakticky jen o rýži a vodě je prý všechno, jak má být. Dokonce stihl "porodit" dítě.

  4. Téma23. 9. 2009
    Festival Kamera Oko sází na Vorla, Willise a pravověrné Ostravany

    Česko má další nový mezinárodní filmový festival. Ten aktuální se jmenuje Kamera Oko, koná se v Ostravě a zaměřuje se na kameramanskou tvorbu. Desetidenní filmová přehlídka (25. 9.- 4. 10.) představí vedle nového filmu Tomáše Vorla či Náhradníků s Brucem Willisem i filmovou tvorbu spojenou s městem Ostrava.

  5. Téma10. 9. 2009
    Režisér Snowboarďáků vyměnil prkna za meče a natočil „rytírnu“

    Karel Janák pouští do kin nový film a stejně jako v případě své celovečerní prvotiny, teenagerovské komedie Snowboarďáci, trochu riskuje. Opět se totiž vrhl na žánr, kterému u nás momentálně nikdo příliš nevěří. Snímek Ať žijí rytíři! jde do distribuce s přídomkem dobrodružná komedie pro celou rodinu, premiéru má mít 9. října.