Mastičkář

78%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 291 bodů
7
Mastičkář má v průměru 78% , což mě donutilo podívat se filmu na zoubek a zase tolik nadšený nejsem. Je to pohádka pro dospělé a to od začátku do konce. Scénář jen velmi těžko uvěřitelný, ale podívám-li se na to jako na pohádku, jsem spokojen. Happyend, romantika, dobro vítězí.. Navíc je tento příběh slovansky zpracovaný a může být našemu divákovi bližší, než hollywoodské romantické drama.
avenis
avenis
8 642 bodů
8
Zpočátku to vypadalo na nicneříkající nudu, ale kdo si počká... rozjelo se to zajímavým způsobem. Polští herci jsou pro naše oči neokoukaní (i když na první pohled to vypadalo, že roli dostal Jaroslav Dušek...). Řemeslně je film velmi dobře odveden. Pečlivě vybrané lokality, které vypadají, že se zastavil čas (až na tu jednu novoučkou asfaltku branou shora), kostýmy odpovídající době, účesy a líčení taktéž. Hudba už je mírně poplatná dnešní módě, ale nijak neruší a tempo filmu dobře podbarvuje. Tak snad ten mladý pan hrábě, který se chová s dnešní nonšalancí, ten se svými dlouhými vlasy je sice nesmírně sexi, ale působí jako mimozešťan.
mojmir.sedlacek
6 052 bodů
6
Pokud jste se v posledních týdnech podívali na desítku nejsledovanějších filmů na Netflixu v Česku, nemohli jste minout titul s geniálně zaměnitelným názvem Forgotten Love. To, co na první pohled vypadá jako další generické melodrama od Netflixu, je však něčím jiným – totiž generickým melodramatem podle polské literární klasiky Mastičkář.
Pasadenka
Pasadenka
627 bodů
6
Tentokrát Netflix adaptace polského mastičkáře. Oproti staršímu filmu, nebo knize dostáváme dosti zredukovanou verzi. Aktualizace film vizuálně povznesla, i stylizace je příjemná. Co mi nefungovalo, tak to byli emoční linka. V tomto příběhu se potřebuji víc nimrat v osudech postav a prožít si víc dramat, aby to na mne fungovalo, jak má. Myslím, že tato kniha potřebuje na adaptaci větší prostor, možná minisérii, která by se nebála v scénáři posunout za hranice předlohy. Základní premisa i kulisy jsou pořád svěží a myslím, že by to mohlo fungovat skvěle. Na tomto rozsahu by to chtělo něco víc.
javor6
javor6
530 bodů
8
Silny. Fandil jsem jim celou dobu. Jen ta romantika me nejak minula.
Tov1K
152 bodů
9
Toto bylo velké překvapení, opravdu velké a hlavně milé překvapení. Mastičkář je příběhem, který se drží při zemi. Vypráví o normálních lidech s běžnými denními problémy. Postavy se den ode dne pachtí, aby si měli co dát do huby. Hlavní postava je sympoš od A až do Z, nemůžete mu nefandit. Potlouká se světem a i po tom co se mu stalo, nedává druhým nic než jeho dobré srdce na talíři. Koná dobro kudy ho proudy osudu zanesou. Každá příběhová linka, které se počin věnoval, se mi bezvýhradně líbila a tempo, kterým je odvyprávěl, mi sedlo na jedničku s hvězdičkou. Herci skvělí, tady není o čem. Nádherný příběh, skvělé dobové zasazení, výborné herecké výkony a z filmu na sto honů sálá fragmenty srdíček tvůrců, které do díla bezesporu s láskou vkládali. Tento film má duši. Must watch. 9/10
Nicollas
Nicollas
3 bodů
8
Silný příběh, dobře zpracované 👍 Nejsem fanoušek žánru, ale tohle mě bavilo.
  • Od sousedů, příběh, obsazení.
Moňánek
Moňánek
3 bodů
10
Krásný film.