Profilový obrázek

KojtusVojtus

Vojta Brabec

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Mandalorian
    Mandalorian (2019)
    8
    Dlouho očekávaná třetí série legendárního Mandaloriana je tu! A povedlo se? Vlastně jo. Tato série si bere vše nejlepší ze sériích předchozích a pokračuje ve stejných šlépějích, jen hlavní postava Dina Djarin byl často odhozen až na druhou kolej a protagonistou byl někdo jiný. To však nebrání příjemnému tempu, které by mohlo být zlepšeno délkou některých epizod (až na výjimky je průměrná délka epizody 1/2 hodiny). Soundtrack je i nadále fenomenální a CGI nezamrzí. I přes tohle všechno se za mě jedná o nejslabší sérii. Kdybych to měl porovnat s dvěma předchozíma, tak ty značně vedou. To však nic nemění na tom, že i třetí série je stále dobrá a snad kvalita seriálu zůstane i nadále.
    • Natáhnutí délky u většiny epizod
    • Akce
    • Příběh
    • CGI a efekty
    • Soundtrack
    • Upozadění Dina Djarina
    • Průměrný čtvrtý díl
  2. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    7
    Čtvrtá kapitola Johna Wicka pokračuje ve stejném akčním a nabitém stylu předchozích dílů. Tentokrát však se stopáží téměř 3 hodiny a minimem replik Keanua Reevese. Akce je v tomto snímku naprosto špičková a v Hollywoodu nemá zkrátka konkurenci. Za zmínku stojí rozhodně akční scéna v pařížském domě, která dává hold videoherní akční adventuře The Hong Kong Massacre. K záporům filmu rozhodně patří jeho stopáž, která by se dala zkrátit. Mimo jiné je zde ještě menší prostor pro Reevesovo dialogy, na to už jsme ale snad po minulém díle všichni zvyklí. K těmto mínusům bych rád přidal ještě nechutně nasvícené a odporně CGI finále (takhle úsvit Slunce fakt nevypadá).
  3. Poslední království: Sedm králů musí zemřít
    Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023)
    7
    Tento snímek důstojně zakončuje příběhovou linku hlavní postavy seriálu The Last Kingdom, který se hned vedle Vikingů tře o nejlepší "vikingský seriál". Film nás nenechá čekat a rovnou nás vtrhne do centra dění a akce ve stylu původního serálu. Celý je to fajn ukončovák oblíbeného seriálu, který však nepřináší nic nového, spíše pokračuje v již zajetých kolejích.